Noslēgsies Pasaules koru olimpiāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ar krāšņu koncertu 19.jūlija vakarā "Arēnā Rīga" no dalībniekiem, viesiem un Latvijas atvadīsies astotā Pasaules koru olimpiāde, kas divu nedēļu garumā pieskandināja Rīgu un piedāvāja nebijušu iespēju iepazīt pasaules kormūzikas daudzveidību.

Noslēguma ceremoniju atklās bērnu kori Arvīda Platpera vadībā, bet aizvadītās olimpiādes dienas mūzikā izdzīvos Pasaules koru olimpiādes apvienotais koris. Noslēguma koncerts programmas ziņā ļoti atšķirsies no olimpiādes atklāšanas ceremonijas.

"Noslēgumā es vēlējos parādīt, ka Latvijā ir ļoti labi dziedoši bērni. Tāpēc arī būs Arvīds Platpers kā ilggadējs Latvijas bērnu koru "cīņā saucējs" ar projektu "Pasaules tautu dziesmas". Tas būs ļoti krāsaini, dziedās vieni no labākajiem Latvijas bērnu koriem, kopskaitā ap 800 bērnu kopā ar Kristapa Krievkalna instrumentālo ansambli un solistiem Daumantu Kalniņu, Intaru Busuli," stāsta Pasaules koru olimpiādes mākslinieciskais vadītājs Romāns Vanags

Koncertā uzstāsies arī Pasaules koru olimpiādes apvienotais koris.

"Uz atvadām pasaules koris dziedās pasaules populārās mūzikas melodijas. Tur skanēs gan Eltons Džons, gan "ABBA", gan dažādu pasaules tautu dziesmas. Man ir prieks, ka būs diriģenti ne tikai no Latvijas, bet arī no Zviedrijas, Korejas, Vācijas. Tā būs krāsaina buķete, kas noslēgsies ar mums visiem labi zināmo Maikla Džeksona "We Are the World"," saka Romāns Vanags.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti