Noskaidroti «Riga Jazz Stage 2014» laureāti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

„Riga Jazz Stage” konkursa žūrija kategorijā "Džeza vokāls" piešķīrusi "Grand Prix" dziedātājai Kristīnei Prauliņai, bet kategorijā "Džeza saksofons"  – Batuhanam Salielam no Turcijas, kurš ieguva arī labākās džeza improvizācijas balvu, lsm.lv pavēstīja konkursa rīkotāji.

Otrā vieta kategorijā “Džeza vokāls” piešķirta lietuvietei Vītautei Pupšītei, bet trešā – Alinai Rostotskajai no Krievijas. Rostotskaja ieguva arī īpašo Maestro Raimonda Paula balvu 1000 eiro vērtībā.

Otro vietu nominācijā "Džeza saksofons" ieguva Dāvis Jurka, bet trešo – Toms Rudzinskis, abi pašmāju mūziķi.

Vokāliste Rūta Dūduma un saksofonists no Lielbritānijas Nadims Teimoori tika uzaicināti uzstāties festivālā „Rīgas Ritmi”. Rūta Dūduma tikai uzaicināta arī uz konkursu „Jazz Voices” Lietuvā.

Savukārt Kristīne Prauliņa ir gaidīta „Nardis” klubā Turcijā, bet Dāvim Jurkam būs iespēja rādīt savas prasmes festivālā „Saxophonia 2015” Rīgā. Toms Rudzinskis saņēma iespēju uzstāties starptautiskā sastāvā „Nomme Jazz” festivālā Igaunijā, bet saksofonists Daniels Varga no Ungārijas – iespēju uzstāties Londonas slavenajā džeza klubā „606”.

„Grand Prix” ieguvējs nominācijā "Džeza saksofons" saņēma arī uzaicinājumu  viesoties  klubā „Fasching” Zviedrijā.

Kā iepriekš vēstīts, Starptautiskais džeza mākslinieku konkurss “Riga Jazz Stage 2014” norisinājās no 3.  līdz 5.aprīlim kinoteātrī “Splendid Palace”. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti