Noskaidroti «Alternative.lv» gada balvas finālisti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Beidzoties publiskajam balsojumam, ir noskaidroti nominanti, kuri pretendē uz "Alternative.lv Gada balvas" trofejām, kas tiks pasniegtas 12. februārī svinīgajā ceremonijā klubā "Pūce, Klubs Naktī", liecina "Alternative.lv" mājas lapā publicētā informācija.

Kā iepriekš jau vēstīts, trīs nedēļas portālā "Alternative.lv" bija iespēja novērtēt aizvadītā gada notikumus alternatīvajā mūzikā. Tautas balsojumā, kas ilga līdz 5. februārim, tika noskaidrotas piecas grupas kategorijās "Gada albums", "Gada video", "Zelta bumbieris" un "Gada jaunā grupa", savukārt pirmo reizi tiks apbalvots spilgtākais 2015. gada grupas koncerts kategorijā "Gada labākā uzstāšanās".

Portāla pārstāvji pasniegs arī "Alternative.lv special" balvu par īpašu ieguldījumu Latvijas alternatīvās skatuves attīstībā. Trijās kategorijās uzvarētāju noteiks īpaši pieaicināta žūrija, taču divās - klausītāju balsojums.

Kategorija "Gada video" uz balvu pretendē "Darrva" ar video dziesmai "Salna", grupa "Inokentijs Mārpls" ar "Brīvību Latvijai", "Rīgas Modes" ar "Es nesaprotu", "Skyforger" ar video dziesmai "Melnās buras" un "Zāle" ar "Mitago".

Kategorija "Labākā jaunā grupa" uz balvu pretendē "Chomsky Chess Club", "Harta", "Protean", "Velnezers" un "Zāle".

Balvu "Zelta bumbieris" iespēja izcīnīt ir DJ Krankenwagen, grupai "Morālā Ateja", "Origo Boys", "Rīta Stienis" un solomāksliniekam Zaķim.

Kategorija "Gada albums" finālā tikusi grupa "Indygo" ar albumu "Stars", "Laika Suns" ar "Gaismas lādiņu", "Omertà" ar "Crown Of Seven", "Skyforger" ar "Senprūsiju" un "Tesas" "G H O S T".

Kategorija "Gada labākā uzstāšanās" uz balvu pretendē grupas "Aurora" uzstāšanās festivālā "Laba daba", "Huskvarn" pēdējais koncerts klubā "Melnā piektdiena", "Skyforger" albuma “Senprūsija” prezentācija "Sapņu fabrikā", "Tesas" albuma "G H O S T" prezentācija "Ģertrūdes ielas teātrī" un "Židrūna" koncerts "Ādmiņu ielā".

Svinīgā apbalvošanas ceremonija notiks 12. februārī Vecrīgas klubā "Pūce, Klubs Naktī", agrākajās "Pulkvedim Neviens Neraksta" telpās. Balvas pasniegšanas ceremonijas rīkotāji norāda, ka šogad īpašs uzsvars tiks likts uz balvu pasniegšanas svinīgo daļu un ar īpašiem akustiskajiem priekšnesumiem uzstāsies grupas "S.I.L.S.", "Laika Suns", "Laime pilnīga", kā arī jaunā apvienība "Ādažu Shipsi" un Latvijas "ska-punk" pionieri "All Day Long". Par mūziku visa vakara garumā gādās DJ AI-VA.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti