Norisināsies Rīgas Starptautiskais jauno pianistu konkurss

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 27. līdz 30.oktobrim divās Rīgas koncertzālēs - Mazajā ģildē un kultūras pilī "Ziemeļblāzma" - norisināsies ceturtais Rīgas Starptautiskais jauno pianistu konkurss.

Atklāšanas koncertā Mazajā ģildē 27.oktobrī plkst. 18 muzicēs trešā Rīgas Starptautiskā jauno pianistu konkursa uzvarētājas Anna Strapcāne (Latvija) un XueEr Sun (Ķīna).

28.oktobrī un 29.oktobrī Mazajā ģildē no plkst. 9.30 uzstāsies 62 jaunie pianisti no desmit valstīm, turklāt mūzikas pedagogiem būs iespēja apmeklēt starptautisku 12 stundu tālākizglītības semināru. 29.oktobrī plkst. 9 meistarklasi sniegs žūrijas eksperts Gintars Januševičs, savukārt pēcpusdienā muzicēs vecākās grupas finālisti.

Konkursa kulminācija noritēs kultūras pilī "Ziemeļblāzma", kur piektdien, 30.oktobrī, plkst. 17 sāksies uzvarētāju apbalvošanas ceremonija un vecākās grupas laureātu koncerts. Plkst. 18.30 sekos divu pianistu un žūrijas pārstāvju solo sniegums - muzicēs Gintars Januševičs (Lietuva) un Slavomirs Vilks (Polija).

Kopš 2012.gada Rīgas Starptautiskais jauno pianistu konkurss ir pulcinājis pianistus un pedagogus, vecākus un klaviermūzikas cienītājus no vairāk nekā 15 valstīm. Konkursa tematiskais vadmotīvs - tautas dziesmas apdares klavierēm un folkloras motīvi klasiskajā klaviermūzikā - mudina pievērsties kā Latvijas, tā citu valstu mūzikas saknēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti