Norisināsies Latvijas mūzikas skolu pūšamo un sitaminstrumentu izpildītāju konkurss

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 29.līdz 31.janvārim Pāvula Jurjāna mūzikas skolā 21.reizi notiks Latvijas mūzikas skolu pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu izpildītāju konkurss, kurā piedalīsies 213 jaunie mūziķi 15 instrumentu grupās, pārstāvot 60 mūzikas skolas.

Latvijas mūzikas skolu pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu izpildītāju konkurss ir biedrības "Latvijas Jauniešu pūtēju orķestris" projekts, kura mērķis ir labvēlīgas vides radīšana mūzikas skolu audzēkņu un pedagogu radošas daudzveidības attīstībai ilgtermiņā, stimulējot tiekšanos pēc izcilības.

Žūrijas priekšsēdētājs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors Jānis Puriņš par konkursu saka: "Jaunie atskaņotājmākslinieki konkursā iegūst profesionālo rūdījumu savai tālākai mākslinieciskai izaugsmei. Viņu skolotāji vērtē ne tikai savus apmācāmos, bet arī kolēģu veikumu. Klausītāji tur īkšķus par sev tuvajiem, iepazīst daudzus citus jaunos talantus, reizēm pat nenojaušot, ka viņu priekšā ir nākošie solisti, profesionālo kolektīvu mūziķi. Esot konkursa žūrijas sastāvā divdesmit vienu gadu, ir liels prieks apzināties tā nozīmīgumu, kam pamatā ir sistēmiskums, organizētība. Ne mazāk svarīga ir tā atzinība, ko no saviem ārzemju kolēģiem saņemam kā konkursa rīkotāji, liels gandarījums ir par to, ka viņiem prieku sagādā mūsu labāko konkursa dalībnieku un pedagogu sniegums. Bet pats svarīgākais - konkursu gaida."

Šogad konkursa dalībnieki ir Aizputes, Alūksnes, Auces, Babītes, Jāņa Dūmiņa Baldones, Balvu, Bolderājas, Birzgales, Carnikavas, Alfrēda Kalniņa Cēsu, Staņislava Broka Daugavpils, Dobeles, Gulbenes, Iecavas, Ikšķiles, Ilūkstes, Jaunpiebalgas, Jelgavas, Arvīda Žilinska Jēkabpils, Jēkabpils Valsts ģimnāzijas, Juglas, Pāvula Jurjāna, Jūrmalas, Kārsavas, Kalētu, Ernesta Vīgnera Kuldīgas, Ķekavas, Latgales priekšpilsētas, Emiļa Melngaiļa Liepājas, Lielvārdes, Limbažu, Jēkaba Graubiņa Līvānu, Ludzas, Jāņa Norviļa Madonas, Mārupes, Naujenes, Nīgrandes, Ogres, Olaines, Pārdaugavas, Pļaviņu, Preiļu, Jāņa Ivanova Rēzeknes, Jāzepa Mediņa Rīgas 1., Rīgas 3., Rīgas Doma kora skolas, Rīgas 6.vidusskolas, Rojas, Rūjienas, Salacgrīvas, Saldus, Siguldas Mākslu skolas "Baltais flīģelis“, Smiltenes, Talsu, Tukuma, Ulbrokas, Jāņa Cimzes Valkas, Valmieras, Ventspils, Vidzemes jūrmalas, Viļānu mūzikas skolu audzēkņi.

Tradicionāli konkursu vērtē starptautiska žūrija. Šogad kopā ar Latvijas vadošajiem mūziķiem un pedagogiem jaunos mūziķus klausīsies arī J.Gļebova Minskas 10.mūzikas un mākslu skolas skolotāja Larisa Umerenkova (Baltkrievija) un lietuviešu mūziķi Rimants Valančausks un Gintars Remeiks, kuri ir gan profesionālā pūšaminstrumentu orķestra "Trimitas“ mūziķi, gan strādā Viļņas mūzikas skolās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti