Labrīt

Sabiedriskā transporta pieejamība Pierīgā

Labrīt

Gatavojoties vēlēšanām Nīderlandē: valsts "kreisākā" mazpilsēta

Norai Bumbierei - 70. Raimonds Pauls stāsta par dziesmu "Par pēdējo lapu"

Norai Bumbierei 70: Dziesma «Par pēdējo lapu» dziedātājai likusies pārāk vienkārša

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

13.martā 70 gadu paliktu vienai no latviešu estrādes lielākajām zvaigznēm – Norai Bumbierei. Viņas mūžs gan aprāvās jau 46 gadu vecumā, bet Noras neparasto, samtaini zemo balsi joprojām bieži klausāmies dažādu komponistu, visvairāk – Raimonda Paula melodijās.

“Ja dziesma un melodija ir izdevusies, man viņa ir jāiznes līdz klausītājiem. Es jau vairs nekādu lomu nespēlēju, esmu iedevis melodiju ar vārdiem, dzejnieks savu darbu ir padarījis, mūziķi arī un tagad ir pats svarīgākais – kā dziedātājs šo dziesmu no skatuves pirmo reizi dzied un es skatos, kāda būs reakcija zālē,” stāsta Raimonds Pauls.

Viņš uzsver, ka jābūt ļoti uzmanīgiem, jo skatītājos reakcija ir ne vienmēr pozitīva un vairākas dziesmas nākas no repertuāra izņemt ārā.

“Ir bijuši negaidīti pagriezieni, piemēram, kā bija dziesma par “Pēdējo lapu”, ko Bumbiere ne sevišķi gribēja dziedāt, jo uzskatīja, ka tā ir pārāk vienkārša.

Bet pietika tikai koncertā to vienreiz nodziedāt un ar to tā sāka vētrainos panākumus, kas kulmināciju sasniedza, kad tā tika iedziedāta krievu valodā un tad tā aizgāja pa visiem kanāliem,” uzsver Pauls.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti