Kultūras ziņas

Ielu māksla Čiekurkalna patiltē

Kultūras ziņas

Vladislava Nastavševa "Svešinieki vilcienā"

Arstarulsmirus minialbums "pie zemes (mOnOhrOmi)"

NOKLAUSIES: Arstarulsmirus laiž klajā minialbumu «pie zemes(mOnOhrOmi)»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

16. septembrī iznāk producenta un izpildītāja Arstarulsmirus jaunais minialbums “pie zemes(mOnOhrOmi)”, kas ir gada sākumā izdotā vēlējuma dziesmu albuma “Pie zemes” papildinājums. Minialbumā iekļauti piecu dziesmu pārveidoti aranžējumi akustisko instrumentu pavadījumā. Ar šī minialbuma izdošanu Arstarulsmirus piesaka nākamgad plānotā albuma veidošanas uzsākšanu.

Katrai dziesmai instrumentālu un daudzslāņainu pavadījumu vairākās partijās ieskaņojuši saksofons, klavieres, arfa, kontrabass un akustiskā ģitāra.  

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Arstarulsmirus, raksturojot albumu, saka:

"Katrs šis skaņdarbs ir monohroms, bet tai pašā laikā viss kopā iegūst diezgan plašu krāsu spektru."

Sākotnējā Arstarulsmirus projekta ideja ir veidot jaunu saturisku virzienu, kas saucas “Vēlējuma dziesmas". Tā satura centrā ir sevis izziņa, dziļāka sevis un apkārtējo izpratne, kas vērsta uz savstarpējo cieņu. Projekta ietvaros jau ir tapuši divi albumi. Kā atzīst mūziķis, minialbums ir starpžanru veidojums: "Vokālizpildījuma ziņā jau mijas tas reps vai rečetatīvs no manas puses un tādi daudzbalsīgi dziedājumi no dziedātāju puses. Un visi pavadījumi – tur ir ietekme gan no akadēmiskās mūzikas, gan no hiphopa, gan no popa, etniskās mūzikas, gan mazliet no džeza."

Ģitārists Mārcis Auziņš atzīst: "Man ir tas prieks un gods ar Arstarulsmirus sadarboties kopš tiem laikiem, kad mēs, tā teikt, “spridzinājām“ ''Arēnā Rīga'' uz pavisam citiem – hiphopa tradicionālajiem bītiem. Un esmu redzējis tādu muzikālu augšanu un attīstību. Un šis ir muzikāli līdz šim augstākais punkts."  

Līdz ar minialbuma izdošanu Arstarulsmirus piesaka nākamgad iecerētā albuma veidošanas uzsākšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti