No vērtīgām popdziesmām līdz teatrālajiem «The Tiger Lillies» – mūzikas notikumu ceļvedis nedēļas nogalei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

"Muzikālā banka", Riharda Zaļupes koncerts, "Leģenda par pianistu" Siguldā un "The Tiger Lillies" atgriešanās Rīgā – tik dažādi muzikāli notikumi gaidāmi tuvākajās dienās.

No vērtīgām popdziesmām līdz teatrālajiem «The Tiger Lillies» – mūzikas notikumu ceļvedis nogalei
00:00 / 05:01
Lejuplādēt

28. janvārī Daugavpils Olimpiskajā centrā notiks Latvijas Radio 2 gada vērtīgāko pop- un rokdziesmu aptaujas "Muzikālā banka 2022" apbalvošanas ceremonija. Jau ierasti "Muzikālās bankas" fināla koncertšovs būs dinamiski krāšņs, muzikāli vērienīgs un iespaidīgs, piedaloties aizvadītā gada Latvijas populārākajiem solistiem, grupām un īpašiem viesiem.  Atraktīvā, draudzīgā un muzikālā cīņā tiešsaistes balsojumā noskaidrosim dziesmu, kura iegūs 2022. gada vērtīgākās dziesmas titulu.

28. un 29. janvārī plkst. 19.00 mākslas centrā "Zuzeum" izskanēs ilgi gaidītais Riharda Zaļupes koncerts "Through the Apocalypse to Home", kas apvienos godalgotus Latvijas mūziķus, lai radītu vēl nebijušu piedzīvojumu, kurā mijiedarbosies skaņa, gaisma un smarža. Šis nebūs ierasts koncerts – drīzāk iedvesmojošs stāsts cauri laikiem un emocijām. Notikums apmeklētājiem sola doties aizraujošā meditatīvā ceļojumā bijušās korķa fabrikas ēkā, kas izdzīvojusi cauri laikiem, notikumiem un neskaitāmiem stāstiem.

Rihards Zaļupe
Rihards Zaļupe

Siguldas koncertzālē "Baltais flīģelis" 28. janvārī viesosies Mihaila Čehova teātris ar izrādi "1900. Leģenda par pianistu". Iestudējums Čehova teātrī nav nedz atkārtojums, nedz arī Dmitrija Petrenko projekta rekonstrukcija, bet pilnīgi jauna izrāde ar jaunu radošo komandu (kaut gan skatītāji atkal varēs redzēt Maksimu Buselu); par pianistu kļuvis Uldis Marhilevičs. Alesandro Bariko muzikālajai līdzībai ir ļoti daudz nokrāsu, un tā pieļauj visdažādākos traktējumus. Čehova teātra versija ir vēl viens leģendas par Okeāna pianistu lasījums.

Maksims Busels un Uldis Marhilevičs izrādē "1900. Leģenda par pianistu"
Maksims Busels un Uldis Marhilevičs izrādē "1900. Leģenda par pianistu"

Alternatīvā kabarē krusttēvi "The Tiger Lillies", kas apbalvoti ar prestižo Olivjē teātra balvu, 29. janvārī atgriežas Latvijā ar īpašu, iepriekš nepieredzētu programmu, kas aptver visu grupas pastāvēšanas vēsturi: no pirmajām dziesmām līdz pat šodienas pārsteidzošajam veikumam. Grupas skaņa ir tikpat neatkārtojama kā viņu vizuālais tēls. Vienlaikus šausminošās un komiskās klaunu sejas, katliņi un apģērbs, kas atsauc aizgājušos laikus, ir britu trijotnes firmas zīme. Mārtins Žaks, Adrians Stauts un Jonass Golends, kas slaveni ar saviem priekšnesumiem, nereti tiek dēvēti par "tumšā kabarē" izpildītājiem. Ar sirreālismu piesātināti teksti, "netīri" un "neapslīpēti" dziesmu varoņi, kā arī negaidīti muzikāli pavērsieni priekšnesumu laikā aizved klausītājus uz pavisam citu pasauli: sarkastisku, ironisku, bet reizē pildītu ar tumšu humoru.

"The Tiger Lillies"
"The Tiger Lillies"

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti