Kultūras ziņas

Rīgā ievērojamais beļģu grāmatu ilustrators

Kultūras ziņas

Nacionālie partizāni filmā "Segvārdā Vientulis"

Rīgā sākas festivāls "Winterfest"

No novembra līdz februārim norisināsies koncertu cikls «Winterfest»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

5.novembrī Lielajā ģildē Rīgā tiks atklāts koncertu cikls "Winterfest 2014" - ziemas mūzikas festivāls, kas norisināsies 15. reizi. Šoreiz tas ilgs no novembra līdz februārim.

"Winterfest" koncertu maratonu ievadīs itāļu saksofona virtuoza un komponista Stefano di Batistas džeza kvartets, viņš ir viens no zināmākajiem džeza virtuoziem Eiropā.

Batista ir ietekmējies no Arta Pepera un Čārlija Pārkera, ar džezu viņš aizraujas jau no 13 gadu vecuma. Muzicējot gan Itālijā, gan Francijā, Batista sadarbojas ar tādiem džeza mūziķiem kā Aldo Romano un Mišels Petručāni.

"Viņš ir modernais "džezmens", bet viņam nav tas alternatīvais džezs. Viņa mūzika ir ļoti viegla, sirsnīga, silta. Un viņš ir šīs mūzikas autors," stāsta festivāla “Winterfest” organizētāja Inna Davidova.

Rīgas koncertā Batistas kvartets atskaņos programmu "Sievietes zeme", kas veltīta autora mūzām - dziedātājai Ellai Ficdžeraldai, kosmonautei Valentīnai Tereškovai, Džeimsa Džoisa romāna "Uliss" varonei Mollijai Blūmai un citām dāmām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti