No nākamā gada FM vilnī atkal skanēs radio «Naba»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) 11.decembra sēdē apstiprināja valsts SIA "Latvijas Radio" (LR) ieceri veidot jaunu alternatīvās kultūras un mūzikas programmu LR6. NEPLP arī nolēma izsniegt LR attiecīgu apraides atļauju.

Jauna alternatīvās (nekomerciālās) kultūras programma tiks veidota, sadarbojoties ar neatkarīgo producentu "Naba". Jaunā programma ir iekļauta LR sabiedriskā pasūtījuma plānā 2015.gadam.

Kā skaidro NEPL Padomes loceklis Dainis Mjartāns, nekādi papildu tēriņi nākamā gada budžetā jaunas programmas veidošanai netiek pieprasīti. Programmas tapšanā iesaistītos neatkarīgais producents "Naba", kas līdz šim jau ir veidojis alternatīvās kultūras satura raidījumus.

Saskaņā ar VAS "Elektroniskie sakari" (ES) sniegto informāciju FM sakaru joslas augstā noslogojuma dēļ Rīgā papildu frekvenci (95,8 MHz) varētu piešķirt tikai ar zemu izstarošanas jaudu, kas būtu piemērojama vienīgi nekomerciālai radio stacijai.

"Iespējamā FM apraides stacija Rīgā 95,8 MHz frekvencē nodrošinātu lauku apvidum nepieciešamo signāla līmeni nelielā apkārtnē ap Rīgu,  bet Rīgas pilsētai nepieciešamais signāla līmenis tiktu nodrošināts tikai daļā pilsētas," vēstulē NEPLP norāda VAS ES.

"Veidojot Latvijas Radio piekto kanālu jauniešiem, Latvijas Radio bija dots uzdevums  iekļaut programmā jau eksistējošos producentu grupas "Naba" raidījumus. Tomēr  abu programmu radošās ieceres un koncepcijas ir pārāk atšķirīgas. NEPLP meklēja un atrada risinājumu saglabāt Latvijas Radio paspārnē arī alternatīvās kultūras programmu, kas būtu orientēta uz visa vecuma nekomerciālās kultūras cienītājiem, jo veicina daudzveidīgas auditorijas piesaisti Latvijas Radio kopumā," skaidro NEPL Padomes loceklis Dainis Mjartāns.

Saskaņā ar NEPLP iesniegto LR6 attīstības koncepciju, šai programmai būtu jāatīsta "Naba" koptās unikālās tradīcijas nekomerciālās kultūras žanrā. LR6 tematiskās prioritātes būs nekomerciālās kultūras aktualitātes, alternatīvās mūzikas kustības, nevalstisko organizāciju aktivitāšu atspoguļojums, vēstures un zinātnes komunikācija radio ēterā un citas.

LR6 ēterā iecerēts atjaunot Saeimas plenārsēžu translāciju Rīgā un tās apkārtnē. LR gan norāda, ka šīs pārraides disonē ar pārējo programmas saturu, tādēļ tās uzskatāmas par šķērsli auditorijas paplašināšanai.

Jau vēstīts, ka 2012. gadā NEPLP sāka veidot sabiedrisko mediju apvienošanas plānu, kurā Latvijas Radio 5. kanāls tika iezīmēts kā jauniešu. Plāns tika apstiprināts 2013. gada 7. janvārī un iesniegts valdībā, taču projekta tālāka virzība apstājās

Latvijas Radio vadītājs Jānis Siksnis izrādīja vēlmi redzēt atsevišķu jauniešu kanālu, ko veidotu uz “39. kabineta” un Latvijas Universitātes radio “NABA” bāzes. Pret to gan iebilda Latvijas Universitātes studenti, aicinot skaidrot radio "NABA" nākotni

"Pieci.lv" piedzima 2013. gada 14. jūlijā ar "Positivus" koncertu kanālu internetā un aplikācijās, bet šogad jūlijā svinēja gada jubileju, bet radio "NABA" 1. decembrī svinēja 12. jubileju.  

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti