Kultūras ziņas

Ēvī Upeniece iekārto 95. jubilejas izstādi

Kultūras ziņas

Urbānā māksla uz AB dambja un tā akvatorijā

"Lielupes balsis" – no Bauskas līdz Jelgavai

No Bauskas līdz Jelgavai – koris «Balsis» atklāj koncertu sēriju «Lielupes balsis»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

27. augusta pusdienlaikā ar uzstāšanos Bauskas Pilskalna parka estrādē jauniešu koris “Balsis” atklāja savu 34. sezonu un koncertu sēriju “Lielupes balsis”. Četru dienu laikā koris sniegs desmit koncertus – no Bauskas līdz Jelgavai – un izdziedās astoņdesmit dziesmas.

Vietā, kur Mūsas rimtais tecējums satiekas ar Mēmeli un sākas Lielupe, sākās kora ''Balsis'' koncertsērija ''Lielupes balsis'', kas ir kā turpinājums 2011. gadā aizsāktajai koncerttūrei ''Daugavas balsis''.

Diriģents, kora “Balsis” mākslinieciskais vadītājs Ints Teterovskis stāsta:

“Pēc būtības tas ir atpūtas brauciens tādā ziņā, ka tu ieraugi daudz ko jaunu un atkal tiekamies pēc vasaras, īpaši pēc šādas vasaras, kad nebija iespēju tik daudz kopā būt.”

“Mēs jau savādāk nemākam, kā koris kaut kur brauc, tā mēs dziedam. Tas jau ir tāds standarts,” atzīmē kora “Balsis” dalībnieces Elizabete un Arta.

''Lielupes balsis'' korim ir viena no pirmajām uzstāšanās reizēm pēc Covid-19 pandēmijas izraisītā pārtraukuma, bet daudziem koristiem tās ir pirmās ugunskristības. Pirmajā koncertā Bauskas Pilskalna pakājē koristi uzstājās uz īstas estrādes, tāpēc šeit piemeklēts Dziesmu svētku repertuārs.

“Bija laikam divi mēģinājumi vai pareizāk tāds pusotrs, bet tās dziesmas jau vienkārši ir asinīs, tāpēc būs labi,” norāda kora “Balsis” dalībniece Elizabete.

Upju tēma ir tuva ne tikai korim ''Balsis'', bet arī dzejniecei Inesei Zanderei, tāpēc nereti programma tiek veidota tā, ka līdztekus dziesmām izskan arī dzejas rindas.

Šajā koncerttūrē dzejas lasījumi papildina Bauskas koncertu.

“Tie nav tikai tie, kas ir komponēti, bet vispār upes. Upes ir mana sirdslieta, un tās upes mūs vieno, un šoreiz es viņus pavadu ceļā pa Lielupi,” stāsta Inese Zandere.

Četrās dienās Lielupes abos krastos, posmā Bauska–Jelgava, desmit koncertos izskanēs apmēram 80 dziesmas jeb četras koncertprogrammas. Muzikālais ceļojums noslēgsies svētdien ar koncertu Jelgavas stacijā, bet rudens pusē koris iecerējis ierakstīt arī albumu ''Upju dziesmas''.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti