Kultūras ziņas

Viena fotogrāfa stāsts

Kultūras ziņas

"Inspektors Tutū" – lustīga izrāde bērniem

No animālistiem līdz Haosa teorijai

No animālistiem līdz haosa teorijai – jaunākās izstādes Rīgā un Jūrmalā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jūrmalas pilsētas muzejā 28. novembrī atklātas trīs izstādes. Viena no tām veltīta pazīstamā mākslas kolekcionāra Mārtiņa Pormaņa 130. jubilejai, otra ir grafiķes un gleznotājas Neles Zirnītes darbu retrospekcija, bet trešā – tēlnieka Genādija Stepanova personālizstāde. Savukārt Rīgā, galerijā “Māksla XO” durvis ver ekspresīvās glezniecības meistara Ivara Heinrihsona izstāde “Haosa teorija”.

Jūrmalas pilsētas muzeja trīs izstāžu ciklu atklāj mākslas kolekcionāra Mārtiņa Pormaņa 130. jubilejai veltīta ekspozīcija. Pārsvarā tie ir animālistu darbi 17. un 18. gadsimta grafikās no Jūrmalas muzeja un Nacionālā mākslas muzeja krājumiem. Centrā Pormaņa kolekcijas lepnums – Johana Eliasa Rīdingera 18. gadsimta gravīras.

Mārtiņš Pormanis
Mārtiņš Pormanis

Turpat Jūrmalas muzejā apskatāma arī mākslinieces Neles Zirnītes trīsdesmit gadu daiļrades retrospekcija. Pārsvarā tās ir grafikas un pēdējos gados tapušie glezniecības darbi, kuru centrā ir cilvēka, dabas un Visuma attiecības sirreālā telpā.

Savukārt Jūrmalas muzeja kamīnzālē sildās tēlnieka Genādija Stepanova alumīnijā atlietās dinamiskās formas. Tās apvieno nosaukums “Nenoteiktības princips II”, kas paredz, ka jebkuras idejas gala rezultāts nav prognozējams. Pat ja pielieto pārbaudītu tehnoloģiju.  

Nele Zirnīte
Nele Zirnīte

Tostarp Rīgā, galerijā “Māksla XO”, ekspresīvās glezniecības meistars Ivars Heinrihsons no šodienas risinās “Haosa teoriju”. Ahromatisko krāsu triepienos un laukumos mākslinieks ir iešifrējis neprognozējamu mežonīgu zirgu kustību. Tā atgādina haosu, tomēr tajā ir savi likumi un sākums kārtībai. 

Ivara Heinrihsona “Haosa teorija” galerijā “Māksla XO” skatāma līdz 6. janvārim, bet izstādes Jūrmalas pilsētas muzejā – līdz 5. janvārim.

Ivars Heinrihsons
Ivars Heinrihsons

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti