Nils Īle un «Kanisaifa» laiž klajā savu pirmo singlu «Kalnos jau snieg»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Pazīstamā perkusiju meistara Nila Īles jaunā pasaules mūzikas grupa "Kanisaifa" plašākai publikai piedāvā noklausīties savu jaunāko skaņdarbu "Kalnos jau snieg" no topošā grupas debijas albuma, kas sagaidāms nākamajā gadā.

Grupa "Kanisaifa" ir īpaša ar to, ka savā mūzikā ar ļoti plašu instrumentu klāstu apvieno pasaules un latviešu etnomūzikas noskaņas, tādējādi radot jaunu un vēl nedzirdētu skanējumu. Jaunajā skaņdarbā, kas ieturēts pasaules mūzikas noskaņās, savijas teksta autores Laimas Mūrnieces apcere un grupas "Kanisaifa" mūziķu interpretācija par lidojumu iekšējā pasaulē, kurā, uzdotās mīklas atminot, rodas skaidrība arī šajā realitātē. Dziesma tapusi sadarbībā ar skaņu režisoru Aivaru Vaišļu.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Šobrīd grupa turpina aktīvu darbu ierakstu studijā, lai nākamajā gadā klausītājiem piedāvātu ne vien pilna formāta ierakstu albumu, bet arī piesātinātus koncertus, kuri iecerēti dabas tuvumā dažādos Latvijas novados.

Grupā "Kanisaifa" kopā ar Nilu Īli muzicē dažādu paaudžu mūziķi, kurus vieno kopīga pārliecība - "Kanisaifa" ir jauna valoda, kurā ieliktas sajūtas par saikni ar dabu, visumu un sākotnējo spēku. "Kanisaifa" piedāvā klausītājiem iespēju, aizverot acis un ieklausoties šajā valodā, kaut uz mirkli izkāpt no savas dzīves mehāniskā plūduma un ieraudzīt sevi kā daļu no viņiem.

Kopā ar grupas radošo tēvu Nilu Īle muzicē Agnese Uzule (vokāls, pūšamie instrumenti, perkusijas), Maija Sējāne-Īle (vokāls, vargāns, perkusijas), Einārs Latiševs (perkusijas un elektroniskie mūzikas instrumenti), Alvis Zembergs (didžeridū, perkusijas), Jānis Tumpelis (ģitāra), Roberts Brants (basģitāra), Edgars Jansons (perkusijas), Fabiass Nils Īle (perkusijas, metalofons).

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti