NiklāvZ pārstāvēs Latviju «Primavera Sound» festivālā Barselonā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Maija beigās starptautiskajā mūzikas festivālā „Primavera Sound“ Barselonā Latviju pārstāvēs mūziķis un producents NiklāvZ (īstajā vārdā Niklāvs Sekačs), lsm.lv pavēstīja Latvijas Radio 5 – Pieci.lv pārstāvji.

"Esmu ļoti patīkami satraukts par iespēju piedalīties šāda līmeņa festivālā. Man tas nav parasts pasākums, tas ir kas vairāk. Tā ir iespēja parādīt sevi no labākās puses jaunam klausītāju lokam un būt kopā ar pasaules labākajiem izpildītājiem vienuviet. Turklāt nekad neesmu bijis Spānijā,“ atklāj elektroniskās mūzikas producents un mūziķu apvienības „Dirty Deal Audio“ biedrs NiklāvZ.

Mūziķa panākumu sarakstā ietilpst gan uzvara festivāla „Satta Outside“ rīkotajās starptautiskajās bītmeikeru sacensībās „Ritmo Kovos“ Lietuvā, piedalīšanās festivālā „Baltic Trail“, EP jeb mazalbuma „Blocks“ izdošana un sadarbība ar Latvijā pazīstamiem mūziķiem.

NiklāvZ kopā ar igauņu kolēģiem „Primavera Sound“ festivālā uz skatuves kāps divas reizes, vispirms 29.maijā sniedzot koncertu mūzikas profesionāļiem „Primavera Pro Sound“ ietvaros, bet pēcāk uzstājoties arī pārējiem festivāla apmeklētājiem.

"Primavera Sound" šobrīd ir pasaulē lielākais alternatīvās mūzikas festivāls, kas lēnām pāraug arī Eiropas svarīgākajā jaunās alternatīvās mūzikas konferencē. Esmu drošs, ka NiklāvZ un citu Baltijas mūziķu dalība šogad noteikti tiks pamanīta arī pasaules presē un viedokļu līderu blogos,“ norāda „Pieci.lv“ mūzikas redaktors un dīdžejs Toms Grēviņš.

Baltijas reģionu šajā festivālā pārstāvēs arī igauņu mūziķi – Latvijā jau iepazītais folkroka ansamblis „Tenfold Rabbit“ no Tallinas, kā arī producents Firejose un Sander Molder.  Baltijas reģions festivālā tiks popularizēts kā viens no jaunākajiem un vilinošākajiem mūzikas tirgiem. Ekspertu diskusijā par šo mūzikas tirgu piedalīsies „Tallinas Mūzikas nedēļas“ rīkotāja Helēna Sildna, „Pieci.lv“ mūzikas redaktors Toms Grēviņš un „The Baltic Scene“ vadītāja Natālija Metsa.

„Primavera Sound“ šogad Barselonā tiks rīkots no 28.līdz 31.maijam. Festivāls kopš tā dibināšanas 2001.gadā kļuvis par vienu no nozmīgākajiem Eiropas mūzikas pasākumiem. Plānots, ka šogad festivālu apmeklēs ap 150 000 mūzikas industrijas profesionāļu un fanu.

Iespēju piedalīties festivālā NiklāvZ ieguvis, pateicoties jaunā medija „Pieci.lv“ un Baltijas mūzikas eksporta platformas „The Baltic Scene“ sadarbībai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti