«Nepieradinātā folka orķestris» ar koncertu svin piecu gadu jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pasaules mūzikas grupa "Nepieradināta folka orķestris" Zaļajā ceturtdienā, 24.martā, ar lielkoncertu Ādažu kultūras centrā svinēs savu piecu gadu jubileju.

"Nepieradinātā folka orķestris" ("Future Folk Orchestra") ir neformāla mūziķu apvienība, kas spēlē instrumentālu mūziku. Tai ir sakars ar folkloru, džezu, dažiem akadēmiskās mūzikas žanriem un arī ar rokmūziku, ko kopā pieņemts dēvēt par pasaules mūziku jeb "world music".

Instrumentāciju veido divas flautas, kas pēc situācijas nomaina īru stabule, havajiešu ukulele un afrikāņu kalimba, kā arī akordeons, taustiņinstrumenti, akustiskā ģitāra, basģitāra, sitamie instrumenti un elektronisks 20.gadsimta sākuma terminovoksa radinieks - slīdskanis.

Kā norāda grupas pārstāvji, "Nepieradinātā folka orķestra" noskaņa svārstās starp dinamisku, azartisku un dejojamu mūziku, kas iedvesmojusies no īru, Balkānu, afrikāņu un citu tautu skaņām, līdz mierīgai un uz nopietnu māksliniecisku pakāpi pretendējošai autormūzikai.

"Nepieradinātā folka orķestris" izvirzīts ierakstu gada balvai "Zelta mikrofons 2015" par disku "Antarktīda kūst". Grupa spēlējusi festivālos "Positivus", "Rīgas ritmi", "Laba daba", kā arī pasaules mūzikas festivālos kaimiņvalstīs un festivālā "The Great Escape" Lielbritānijā. Apvienība sadarbojies ar čellistu un komponistu Kārli Auzānu, perkusionistu Nilu Īli, dziedātāju Līgu Priedi, grupām "Autobuss debesīs", "Auļi" un citiem Latvijas mūziķiem.

"Nepieradināta folka orķestra" koncertu var baudīt gan kā augstvērtīgu māksliniecisku skaņas sniegumu, gan kā iedvesmojošu ceļojumu apkārt zemeslodei, gan arī kā filosofisku neierasta mūzikas un pasaules uzskata kombināciju, uzsver grupas pārstāvji.

Grupas pamatsastāvā spēlē daudzu mūzikas skaņdarbu autors un valdorfpedagogs Andrejs Grimms (ģitāra), ērģelnieks un multikulturāls skaņas eksperts Jānis Pelše (taustiņi), Londonā sitaminstrumentu prasmi apguvušais Nauris Babris (bungas), pūšamo instrumentu meistares Līva Upīte un Katarīna Ignatoviča (flautas, ukulele, kalimba, slīdskanis), kā arī Klāss Reinis Dzirkalis (akordeons), Kristaps Grīnbergs (bass) un Aivars Vaišļa (skaņu režija).
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti