Rīta Panorāma

Jaunu sajūtu meklējumi Valguma pasaulē

Rīta Panorāma

Iznāks Asnates Smelteres grāmata "Piecdesmit gadi Rīgas modē"

Virzskaņa jau šajās brīvdienās Dikļos, Neikenkalna dabas koncertzālē

Neikenkalna dabas koncertzālē notiks skaņas virzīts pasākums «Virzskaņa»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Neikenkalna dabas koncertzālē Dikļos 6. jūlijā pirmo reizi notiks skaņas virzīts pasākums “Virzskaņa”, kurā satiksies mūzika, kultūrvēsturiska vieta, daba un cilvēks. Pasākumā piedalīsies mūziķi no Latvijas, Igaunijas un Lielbritānijas, aicinot izbaudīt dienu mūzikā un iepazīt vietas īpašo auru

“Mani jau gadus piecus tā vieta uzrunā. Savulaik es Dikļos strādāju. Pirms gadiem septiņiem uzbūvēja estrādi. Tā sajūta ir maģiska. Man likās, ka vajag uztaisīt kādu pasākumu. Visu laiku tur ir bijuši tradicionālie pasākumi. Pagājušajā gadā pēc viena tāda pasākuma runāju ar kolēģi, ka jāuztaisa Dikļos festivāls, kas piestāv tai vietai,” Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta Panorāma” stāsta festivāla idejas autors Guntars Kāpostiņš, norādot, ka Neikenkalna dabas estrādei nemaz nevajag citas papildu izklaides, bet tikai mūziku, kura piestāv.

“Virzskaņā” uzstāsies Alise Joste, Leila Ali, Doni Tondo, “The Sound Poets”, “Ezeri”, Goran Gora, Mick Pedaja (Igaunija), Kārlis Kazāks un rokgrupa, “Frankie Animal” (Igaunija) un “Storme” (Lielbritānija).

“Maģiska mūzika, kas mazliet aizrauj citā pasaulē un ļauj aizmukt no ikdienas rutīnas,” – tā festivāla rīkotājs Kāpostiņš raksturo mūziku, kas skanēs festivālā. “Doma tāda, ka tu vari mierīgi apgulties pļaviņā, skatīties debesīs un klausīties mūziku.”

Skatuve “Virzskaņā” būs uzbūvēta tā, lai klausītāji varētu pieiet maksimāli tuvu mūziķiem, atklāj festivāla rīkotājs. Festivālā būs divas skatuves – Sidraba birzs un Debesu apvākotā skatuve. Festivālu plkst. 12.10 atklās Dikļu pūtēju orķestris, bet plkst. 12.30 uz Sidraba birzs skatuves uzstāsies Alise Joste. Debesu apvākotās skatuves programma sāksies plkst. 16 ar Doni Tondo uzstāšanos.

“Tā vieta jau pirms 155 gadiem sāka virzīt skaņu. Mēs vienkārši to turpinām tādā modernākā ievirzē šoreiz,” piebilst Kāpostiņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti