Neikenkalna dabas koncertzālē notiks režisora Uģa Brikmaņa piemiņai veltīts koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

16. augustā plkst. 16.00 Kocēnu novada Dikļos – Neikenkalna dabas koncertzālē, atceroties izcilo latviešu režisoru Uģi Brikmani, izskanēs noskaņu koncerts “Augusta debesīs”, informēja koncerta rīkotāji.

Koncertā piedalīsies komponists Raimonds Tiguls, kura autormūzika savīsies ar tautas mūzikas melodijām dziedātājas Kristīnes Kārkles-Kalniņas un koklētājas Laimas Jansones izpildījumā. Koncerta mākslinieciskā vadītāja – Laima Jansone.

Pasākuma ietvaros dabas koncertzālē tiks uzstādīta spoguļtērauda piemiņas plāksne “Vēstule no Uģa”, kas reizē būs arī vēstījums no Uģa Brikmaņa. Plāksnes spogulis simbolizēs Uģa gaismas ceļa ideju, kas ik dienu iet kopā ar tautu un ik reizi, kad Neikenkalna dabas koncertzālē norisināsies pasākumi, Uģa Brikmaņa paustajos vārdos spoguļosies koristu un dejotāju tautas tērpu raksti, tā mūžīgi turpinot viņa ideju.

Plāksnes autors ir mākslinieks Ivars Mailītis, un tās izgatavošana finansēta no ienākumiem, kas gūti no pirmā koncerta “Augusta debesīs” biļešu pārdošanas un noglabāti Kocēnu novada pašvaldības izveidotajā Uģa Brikmaņa fondā. Plāksnes izgatavošanu līdzfinansēja Kocēnu novada pašvaldība.

Noskaņu koncertsērija “Augusta debesīs” paredzēta kā ikgadējs pasākums, godinot Uģi Brikmani un viņa ierādītās vērtības, uzturot mūsu visu kopīgo kultūras mantojumu. Pirmajā “Augusta debesīs” koncertā, kas izskanēja 2019. gada 24. augustā, piedalījās mūziķis, grupas “The Sound Poets” solists Jānis Aišpurs, džeza dziedātāja Laura Polence un Baltijas valstu mūziķu kopprojekts “Trīs upes”, kurā apvienojās mūziķi Sauļus Petreikis (Saulius Petreikis, Lietuva), Andrē Mākers (Andre Maaker, Igaunija) un koklētāja Laima Jansone (Latvija).

Kā koncerta vadmotīvs un tituldziesma izvēlēta rakstnieka Imanta Ziedoņa un mūziķu – Renāra Kaupera, Raimonda Tiguļa un Laimas Jansones – “Augusta debesīs”, kura tiks atskaņota arī šī gada koncertā. Tā atspoguļo koncerta vadmotīvu, kas parāda un izceļ latviešu kultūru un tās personību devumu Latvijas literatūrā un mūzikā.

Koncerta ieejas biļetes iespējams iegādāties “Biļešu Paradīze” kasēs, kā arī Kocēnu novada pašvaldības administrācijas kasē Kocēnos. Ieejas biļetes cena: 5 eiro. Ienākumi no biļešu pārdošanas tiks novirzīti U.Brikmaņa ideju turpināšanai.

Neikenkalna dabas koncertzāle Uģim Brikmanim ir īpaša vieta – viņa iniciatīva bija atgādināt Latvijai par vietu, kur notika Pirmie Dziedāšanas svētki – Dikļiem. U.Brikmanis bija režisors visiem lielajiem pasākumiem, kuri notika Neikenkalna dabas koncertzālē: Pirmajiem Dziedāšanas svētkiem – 150, folkloras festivāliem “Baltica”, deju uzvedumam “No zobena saule lēca”, kas pirmo uzdevumu dabā piedzīvoja tieši Dikļos, Dziesmu svētku modelēšanas koncertam. Viņš ticēja, ka laba mūzika, labi vārdi, vienošanās kopīgā dejā, ir veids, kā atklāt kultūrvēsturisko, leģendām apvīto vietu patieso dabu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti