Rīta Panorāma

Intervija ar Ilzi Kalniņu

Rīta Panorāma

Intervija ar ekonomikas ministru Arvilu Ašeradenu

Rumi festivāls – vieta, kur Rietumi tiekas ar Austrumiem

Nedēļas nogalē Rīgā notiks trešais Austrumu mūzikas festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

No 30. septembra līdz 2. oktobrim Rīgā norisināsies Trešais starptautiskais Austrumu mūzikas festivāls „Rumi Fest”. Tā mākslinieciskais moto ir “Austrumu un Rietumu kultūru, melodiju un ritmu saskarsme”.

Festivālā ar daudzveidīgu programmu uzstāsies “Akustiskais ģitāru trio” no Latvijas, Turcijas mākslinieks Volkans Indžuvezs, grupa “Hallâjvashân” no Francijas, mūziķi Vardans Hovanisjans un Emre Giltekins no Beļģijas, izpildītājmākslinieki Avšaloms Fardžuns un Avi Agababa no Izraēlas, kā arī flamenko mūziķi Valerio Čakone, Elmarito, Elglorio, Ksenija Čakone no Spānijas.

Koncertos skanēs akadēmiskā mūzika, pasaules un etnomūzika, kā arī garīgā mūzika.

Festivāla pirmajā dienā, 30.septembrī, plkst. 19 Rīgas Latviešu biedrības namā uzstāsies turku mūziķis Volkans Indžuvezs. Indžuvezs sācis mācīties ģitārspēli jau vidusskolā, bet neja (niedres flautas) spēli apguva konservatorijā pie meistara Kašifa Demireza. Improvizējot ar tradicionālās turku mūzikas elementiem, mūziķis ir radījis pats savu individuālo izpildīšanas stilu.

Plkst. 20 festivālu turpinās grupa “Hallâjvashân”, kura Māmli Merati vadībā izpilda tradicionālo persiešu mūziku un kurdu dziesmas, spēlējot uz kurdu, persiešu, armēņu un spāņu mūzikas instrumentiem.

1.oktobrī Lielajā ģildē plkst. 18 uzstāsies Avšaloms Fardžuns un Avi Agababa (Izraēla), bet plkst. 19 - Vardans Havanisjans un Emre Giltekins (Armēnija/Beļģija, Turcija/Beļģija).

Savukārt festivāla trešajā dienā, 2.oktobrī, plkst. 18 Lielajā ģildē gaidāma latviešu ģitāristu - Mārča Auziņa, Kaspara Zemīša, Aivara Hermaņa - trio „AG 3’o” uzstāšanās. Festivālu plkst. 19 noslēgs „Ceļš uz Andalūziju” (Spānija), kurā ar flamenko noslēpumiem dalīsies Valerio Čakone (ģitāra), Elglorio (trompete), Elmarito (ģitāra) un Ksenija Čakone (kahons).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti