Nedēļas nogalē gaidāms trīs dienu «Positivus» festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Mūzika, kino, teātris, pludmale, arī garas rindas, lieli pūļi un Salacgrīva, - atkal klāt festivāls „Positivus”. Šogad tas notiks trīs dienas un pirmie apmeklētāji ieradīsies jau ceturtdien, bet pēdējie prom dosies tikai pirmdien. Mūzikas eksperti uzskata, ka šis ir labākais festivāls Baltijā un priecājas par sastādīto programmu. Tikmēr apmeklētājiem jārēķinās, ka laiks var būt karsts, nogurums liels un arī rindas, lai nokļūtu festivālā, garas.

"Positivus” festivāls ir gatavs sākot no ceturtdienas līdz pat svētdienas naktij uzņem apmeklētājus, kas varēs mitināties telšu pilsētiņās, dzīvot pie salacgrīviešiem vai arī kādā mežā, peldēties jūrā, skatīties kino, klīst pa priežu audzēm un baudīt mūziku. Biļetes būs teju izpārdotas, bet teritorija jau tiek sagatavota, lai to ieņemtu tūkstošiem cilvēku.

Šogad pirmo gadu festivāls notiks trīs dienas līdz pat naktij no svētdienas uz pirmdienu. „Pasākumam jāturpina augt, un redzamākais veids, kā apliecināt izaugsmi, ir kļūt par trīs dienu festivālu. Arī Eiropā šāda veida festivāli visbiežāk ir trīs dienas. Tāpat arī tas ir ērtāk ārzemju publikai,” skaidro festivāla rīkotājs Ģirts Majors.

Festivāla programma piedāvā vairākus desmitus mūzikas mākslinieku, to vidū arī „C2C”. Salacgrīvā varēs dzirdēt gan zināmas un iemīļotas grupas, gan arī jaunus un tikko sevi pierādījušus māksliniekus. Mūzikas zinātājs Toms Grēviņš stāsta, ka viņu visvairāk interesē tieši jaunie, daudzsološie izpildītāji un nespēj vien pārstāt uzskaitīt visu, kas būtu jādzird: „Apbrīnoju, cik perfekti izdevies raksturot to, kas vispār 2013.gadā notiek pasaulē. Franču Dj C2C ir viens no vārdiem, tāpat Toms Oddell, fantastiski, ka viņš var būt klāt un citi.”

Grēviņš uzskata, ka jo īpaši gaidīts, grandiozs un skaists būs Islandiešu grupas „Sigur Ros” koncerts. Šī grupa jau agrāk iemantojusi lielu atsaucību no Latvijas publikas, un šoreiz solīts apjomīgs šovs vasaras naktī. „Esam uztaisījuši to, kas daudziem likās neiespējami. Mums ir festivāls ar nu jau vairāk kā 50 mūziķu koncertiem. Tas lēnām no mazas draugu ballītes ir pāraudzis monstrozā mūzikas notikumā. Un man ir žēl, ka man „Positivus” jāstrādā, jo es gribētu visas trīs dienas nodoties mūzikas baudīšanai - būs daudz ko redzēt.” Festivālā būs arī kino un teātris, arī dejas un notikumi bērniem, tomēr Grēviņš uzskata, ka primārais tajā ir mūzika.

Kā jau katru gadu, notikums pulcēs tūkstošiem viesu, tas nozīmē, ka būs arī lieli pūļi, apjomīga telšu pilsētiņa, aizņemti salacgrīviešu dārzi un meži. Šogad festivālā ātro ēdināšanu nodrošinās virkne uzņēmumu, viņu vidū arī „Turkebab”, ar kura pārtiku pagājušogad saindējas vairāki cilvēki. Ģirts Majors uzskata, ka šādi negadījumi nav pilnībā izslēdzami un atgādina, ka katram jādomā, kā par sevi parūpēties, lai festivāls nekļūtu par lielu pārbaudījumu.

Tāpat arī katru gadu pie ieejas piektdienas vakarā veidojas pat vairāku stundu garas rindas, lai iekļūtu festivāla teritorijā. Un garas automašīnu rindas stiepjas pa Salacgrīvas šoseju.

Grēviņš cer, ka trīs dienu festivāls ir ceļā uz to, lai kļūtu par četru dienu pasākumu. Bet klausītāji varēs klausīties dzīvo mūziku no „Positivus” festivāliem no 2008.gada līdz šodienai. Tie būs arhīva ieraksti, kas skanēs interneta platformā. Bet festivāla laikā Latvijas Radio pusdienas laikā pēc ziņām būs radio raidījums par „Positivus” aktualitātēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti