Nedēļas nogalē Cēsīs skanēs Borisa Grebenščikova simfonija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

8. un 9. oktobrī koncertzālē “Cēsis” izskanēs Borisa Grebenščikova jaunais projekts "BG Symphonia”, kurā slavenais krievu rokmūziķis izpildīs savas dziesmas simfoniskā orķestra pavadījumā un, kā ierasts, būs klausītājiem sarūpējis arī kādu īpašu pārsteigumu.

28. septembrī projekts “BG Symphonia” izskanēja Sanktpēterburgas Akadēmiskajā kapelā un, kā teikts koncerta recenzijā: “Tie, kas domāja, ka Grebenščikovs sevi jau pilnībā sajutis kā klasiķi, nācās vilties. BG spēlēja tā, it kā visi rokenrola dievi būtu iemiesojušies simfoniskajā orķestrī."

Zināmas un populāras Borisa Grebenščikova un grupas “Aquarium” dziesmas projektā “BG Symphonia” ieguvušas pilnīgi jaunu skanējumu.

“Meditatīvā Grebenščikova lirika lieliski sader ar vijolēm un klarnetēm. Sen zināmās dziesmas orķestra izpildījumā skan tik bagātīgos toņos un tik vareni, kā pagrīdes laikos pat nevarējām sapņot," pauž mūzikas kritiķi.

Savienojums – Boriss Grebenščikovs un simfoniskā mūzika - tikai no pirmā acu uzmetiena šķiet neierasts. Jau 1980.gados BG rakstīja dziesmas, kuras izpildīja konservatorijas vijolnieki un pat pieaicinātas stīgu grupas. Savukārt 1987. gadā notika grupas “Aquarium” koncerts ar orķestri.

Kopā ar Borisu Grebenščikovu un orķestri uz skatuves Cēsīs kāps arī grupas "Aquarium" leģendārais basģitārists Aleksandrs Titovs un soloģitārists Aleksejs Zubarevs, kā arī īru flautists Braians Finegans un bundzinieks Laiams Bredlijs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti