Naujeni pieskandinās akordeonisti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Daugavpils novadā otrdien skanējumu sāk Starptautiskais mūzikas skolu un mūzikas vidusskolu akordeonistu konkurss-festivāls  „Naujene 2014”. 

Šāds akordeona mūzikas pasākums novadā ritēs  jau 12. reizi un  pulcēs pāri par  100 dalībnieku no daudzām pasaules valstīm.  

„No pavisam neliela pasākuma tas izvērties par vērienīgu festivālu. Šogad ir dalībnieki astoņām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Polijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Serbijas un Bosnijas un Hercegovinas. 120 dalībnieki, kurus sagatavojuši ap 60 pedagogu,” stāsta festivāla rīkotājs, Naujenes mūzikas skolas direktors Spodris Kačāns.

Festivālu ar akordeona skaņām plkst. 18 Daugavpils novada kultūras centrā ieskandinās konkursa „Pasaules kauss” un konkursa „Pasaules trofeja” laureāts (2013) Aleksandrs Kolomijcevs (Sanktpēterburga).

9. un 10. aprīlī notiks akordeona mūzikas konkurss, 10. aprīlī notiks arī starptautisko konkursu laureātu Romāna Stahniva (akordeons) un Vitālija Micaka (bajāns) koncerts.

Savukārt 11. aprīlis kļūs par konkursa noslēguma dienu. Pēc akordeonistu uzstāšanās notiks konkursa rezultātu paziņošana, uzvarētāju apbalvošana, balvas „Grand Prix” pasniegšana.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti