Nākamruden ar jaunu programmu Rīgā uzstāsies Sāra Braitmena

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Nākamā gada 3. novembrī ''Arēnu Rīgu'' no jauna apburs fenomenālā trīs oktāvu vokāla īpašniece Sāra Braitmena, informēja koncerta rīkotāji. Pasaules visu laiku veiksmīgākais soprāns Latvijas galvaspilsētā viesosies jaunākā, nule kā klajā nākušā albuma “Hymn” koncertturnejas ietvaros. Globālā “Hymn: Sarah Brightman In Concert” turneja kopumā ievers 125 koncertus 5 kontinentos. Jautāta par to, kam skatītājiem gatavoties, Braitmena atbild: “Sagaidiet negaidīto!”

Sāras Braitmenas vienpadsmitais studijas albums “Hymn” tika izdots 9. novembrī un uzreiz ieņēma 1. vietu gan Billboard klasiskās mūzikas, gan crossover topos.

"Esmu tik priecīga dalīties ar šo albumu. “Hymn” ir aizraujoši eklektisks, aptver dažādus stilus, un es ar cerībām raugos uz iespēju pasaules tūres ietvaros izpildīt arī jaunās dziesmas. Katrs projekts, kurā esmu iesaistījusies, vienmēr sācies no emocijām, un arī šoreiz es gribēju radīt kaut ko, kas izklausās skaisti un pacilājoši. Man himna nozīmē prieku - cerības un gaismas sajūtu, kaut ko, kas ir pazīstams un drošs, un es ceru, ka šī sajūta rezonēs ar mūziku," paskaidro Sāra Braitmena.

2016. gadā Braitmena devās uz ierakstu studiju, lai kopā ar savu ilglaicīgo sadarbības partneri un producentu Frenku Pētersonu sāktu strādāt pie “Hymn”. Viņš ir būtisks radošais spēks mākslinieces astoņiem iepriekšējiem albumiem, tai skaitā, “Dive” (1993), “Fly” (1995), “Timeless (Time To Say Goodbye)” (1997), “Eden (1998), “La Luna” (2000), “Harem” (2003), “Symphony” un “Winter Symphony” (2008). Apgarotībā ieturētā “Hymn” ir iedvesmojoša orķestrētu un kora pavadījuma dziesmu kolekcija, kuras, kā atzīst pati Braitmena, bija nomierinošas ierakstīt šajā viņas dzīves posmā. Albuma ieraksti aizņēma divus gadus, un tie tapa Hamburgā, Maiami, Londonā, Vankūverā, Losandželosā, Ņujorkā un Budapeštā.

Sāra Braitmena pazīstama ar trīs oktāvu plašo vokālo diapazonu un to, ka radījusi klasiskās un mūsdienu mūzikas simbiozes jeb classical-crossover novirzienu. Karjeras laikā pārdoti vismaz 30 miljoni viņas ierakstu vienību. Viņa ir vienīgā māksliniece, kuras vārds vienlaikus atradies gan ''Billboard'' klasiskās, gan deju mūzikas topos, un viņa saņēmusi vairāk nekā 180 zelta un platīna  apbalvojumus vairāk nekā 40 valstīs.

Tāpat viņa zināma kā ikoniskā lomas izpildītāja rokoperā “Operas spoks”, kuras ieraksti tiražēti vismaz 40 miljonos eksemplāros. Braitmenas duetā ar Bočelli iedziedātais "Time To Say Goodbye" ir vairāk nekā 12 miljonos eksemplāru tiražēts starptautisks panākums. “Eden”, “La Luna”, “Harem” un “Symphony” - visi šie albumi nokļuva ''Billboard'' topa virsotnē, un tiem sekoja veiksmīgas starptautiskas koncertturnejas. Vēl noteikti jāpiemin tādi prestiži pasākumi, kā 2007.gada veltījumkoncerts princesei Diānai, 1992.gada Barselonas un 2008.gada Pekinas olimpisko spēļu ceremonijas.

Biļešu pārdošana sākas trešdien, 12.decembrī, plkst 10.00 visā “Biļešu serviss” tīklā un internetā

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti