Nākamgad Rīgā uzstāsies Andrea Bočelli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Nākamgad, 10.janvārī, “Arēnā Rīga” simfoniskā orķestra pavadījumā uzstāsies tenors Andrea Bočelli, tiek ziņots "Makroconcert Latvia" interneta mājas lapā. Koncertā mākslinieks izpildīs slavenāko Itālijas un pasaules operu ārijas, vairākas kompozīcijas no 2013. gadā iznākušā albuma “Love in Portofino”, kā arī iepriecinās klausītājus ar īpašiem muzikāliem pārsteigumiem. 

Šī ir jau otrā pasaulslavenā tenora uzstāšanās Latvijā. Iepriekš mākslinieks Rīgā uzstājās 2009. gadā Mežaparka Lielajā estrādē, uz koncertu pulcējot vairāk nekā 14000 klausītāju.

20 gadu ilgās karjeras laikā Bočelli kļuvis ne vien par pasaules slavenāko klasiskās mūzikas izpildītāju, bet arī par iemīļotu popmūziķi. Viņa klausītāju vidū bijuši slaveni politiķi, valstu vadītāji un citi pasaulē pazīstami cilvēki.

Mūziķa panākumu atslēga rodama viņa unikālās balss skanējumā – spēcīgais, bet vienlaikus maigais un smeldzīgais tembrs mākslinieka daiļradei piešķir izsmalcinātību un eleganci.

Andrea Bočelli pelnīti saņēmis daudzas godalgas, to skaitā "Golden Globe" un "Grammy". Karjeras laikā pārdoti vairāk nekā 80 miljoni albumu kopiju. Dziedātāja vārds ierakstīts arī Ginesa rekordu grāmatā.

Tenora pēdējais albums „Love in Portofino” izdots 2013.gada oktobrī. Šajā CD/DVD izlasē dzirdami Itālijas un citu valstu komponistu skaņdarbi, ieskaitot jau populārās dziesmas “Anema e Core”, “Love in Portofino”, kā arī “Il nostro incontro”. Līdzās jaunām kompozīcijām, albumā iekļautas arī vairākas romantiskas kompozīcijas no viņa pēdējā studijas albuma „Passione” - “Love Me Tender”, “Champagne”, “Roma nun fa la stupida stasera”, “Perfidia” un “Quizás, Quizás, Quizás.”

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti