Nākamā gada martā Rīgā uzstāsies progresīvā metālroka grupa «Opeth»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Progresīvā metālroka grupa “Opeth” nākamā gada 11. martā pirmo reizi koncertēs Latvijā. Koncerts koncertzālē “Palladium” būs daļa no grupas jaunākā albuma “In Cauda Venenum” turnejas, informēja koncertaģentūras FBI pārstāvji.

Kā koncerta īpašie viesi būs Islandes klasiskā roka grupa “The Vintage Caravan”.

Zviedru rokgrupas “Opeth” debijas albums klajā nāca 1995. gadā, bet tā dibināta 1990. gadā ar mērķi radīt “ļaunāko grupu pasaulē”. Koncerta rīkotāji atzīmē: “Šķietami šādu mērķi grupas dalībnieki centušies sasniegt, daiļrades agrīnajā periodā spēcīgi ietekmējoties no smagā metāla žanra.”

Grupas pastāvēšanas gados sastāvs mainījies vairākkārt, līdz ar to arī muzikālo ietekmju klāsts dažādojies. Paralēli smagā metāla žanram “Opeth” daiļradē laika gaitā iezīmējas arī progresīvā roka, metāla, folka, blūzroka, klasiskās mūzikas un džeza mūzikas ietekmes. Māksliniecisko ietekmju saraksts ir daudzveidīgs un atspoguļo “Opeth” radīto mūziku — tajā mijas progresīvais roks un smagais metāls, bet vienlaikus grupas muzikālajiem sniegumiem piemīt arī psihedēliskā roka iezīmes.

Grupas pastāvēšanas laikā izdoti 13 studijas albumi, četri koncertalbumi un četri dzīvo koncertu DVD ieraksti. “Opeth” jaunākais albums “In Cauda Venenum” (2019) no dalībnieku puses uzskatāms par līdz šim svarīgāko sniegumu grupas daiļradē un tiek saukts par “laimīgo trīspadsmito”. Kā norāda grupas solists Mikael Åkerfeldt, kurš vienlaikus ir arī grupas dibinātājs un vienīgais dalībnieks, kurš tajā spēlē kopš grupas dibināšanas, šis albums atklāj kā viņa paša, tā arī grupas mākslinieciskās vērtības un muzikālo stilu. 

Biļetes uz “Opeth” koncertu koncertzālē “Palladium” 2021. gada 11. martā publiskajā tirdzniecībā nonāks 13. jūlijā.

Koncertaģentūra “FBI” piedāvā iespēju arī uz šo koncertu apmainīt biļeti, kas iegādāta uz kādu no organizētajiem, bet ārkārtas situācijas dēļ pārceltajiem vai atceltajiem koncertiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti