Nacionālās operas iestudējums «Klīstošais holandietis» izskanēs Omānā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas Nacionālā opera devusies viesizrādēs Omānu, kur trešdienas vakarā pirmo reizi skanēs Riharda Vāgnera opera „Klīstošais holandietis”.

Uz eksotisko Arābijas pussalas valsti devusies iespaidīga mākslinieku trupa - Latvijas Nacionālās operas solisti, koris un orķestris, koris „Latvija” un Liepājas Simfoniskais orķestris.

Operas direktors un iestudējuma režisors Andrejs Žagars stāsta, ka tieši latviešiem būs tas gods pirmo reizi atskaņot Vāgnera mūziku pirms pusotra gada celtajā grandiozajā Maskatas operteātrī. Tas dibināts pēc Omānas sultāna, liela rietumu kultūras piekritēja, iniciatīvas.

„Tas ir šajā reģionā lielākais un skaistākais operteātris. Viss ir izšūts ar riekstkoku, akustika ir izcila. Teātrim pašam nav savas trupas, tādēļ viņi aicina viesus,” stāsta Žagars. „Teātri pašlaik vada Vašingtonas operas bijusī direktore Kristīne Šepelmana, kura deviņus gadus kopā ar Plasido Domingo vadījusi Vašingtonas operu. Tā bija viņas izvēle iekļaut programmā tieši mūsu „Klīstošo holandieti”. Viss operas menedžments un tehniskais personāls ir no Anglijas, Koventgārdena. Man ir pamats cerēt, ka sadarbība turpināsies, un liels prieks, ka šajās viesizrādēs izdevās uzaicināt titullomā Egilu Siliņu,” par viesizrādēm Omānā stāsta Operas direktors Andrejs Žagars.

Pārējās lomās „Klīstošajā holandietī” būs krievu soprāns Mlada Hudoļeja, Andris Ludvigs, Krišjānis Norvelis, Ilona Bagele un Guntars Ruņģis. Izrādes Maskatas operā notiks šodien un piektdien. Bet opernama direktore nākamā gada janvārī dosies uz Vāgnera „Rienci” jauniestudējumu Rīgā, tādēļ Žagars cer, ka sadarbība ar Omānu turpināsies.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti