Nacionālajā bibliotēkā atklās izstādi par latviešu populāro mūziku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

13. decembrī plkst. 17.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Audiovizuālajā lasītavā (4. stāvā) notiks izstādes “Zibens pa dibenu: 100 labākie latviešu mūzikas albumi” atklāšana un saruna par latviešu populārās mūzikas ierakstu vēsturi no 20. gadsimta 60. gadiem līdz mūsdienām, un nozīmīgāko albumu izvēli “Radio “Naba”” raidījumam.

Izstādē apkopoti mūzikas žurnālista, kritiķa un dīdžeja Ulda Rudaka izvēlēti labākie latviešu mūzikas albumi, informēja LNB pārstāvji. Izstādes veidošanā par pamatu ņemts U. Rudaka “Radio “Naba”” autorraidījums “Zibens pa dibenu”, kurā sarunās ar mūziķiem klausītāji ikreiz tiek iepazīstināti ar kādu no latviešu mūzikas albumiem.

Albumos pārstāvēti dažādi populārās mūzikas žanri un stili, plašs ir to hronoloģiskais aptvērums – sākot no 1960. gadu beigām, Imanta Kalniņa un Raimonda Paula agrīnajiem mūzikas ierakstiem un beidzot ar tikko, 2018. gada novembrī izdoto “Dzelteno pastnieku” jauno plati. Izstādē apskatāmi skaņu ieraksti dažādos formātos: skaņuplates, audio kasetes, kompaktdiski, digitāli izdotie ieraksti, kā arī nodrošināta iespēja tos noklausīties.

Lielākā daļa izstādē izvietoto albumu ir no LNB Audiovizuālās lasītavas krājuma, bet daļa no privātajām kolekcijām. Uldis Rudaks ir ilggadējs laikraksta “Diena” mūzikas žurnālists, kritiķis, kā arī Latvijā labi pazīstams dīdžejs. Publicējis grāmatu “Rokupācija: latviešu rokmūzikas vēsture” (“Dienas grāmata”, 2008) un neskaitāmus rakstus, tai skaitā mūzikas albumu recenzijas un intervijas dažādos preses izdevumos un internetā.

Pasākuma īpašie viesi: Uldis Rudaks, Viestarts Gailītis, Jānis Daugavietis. Ieeja bez maksas, taču lūdzam iepriekš reģistrēties.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti