Kultūras ziņas

Nacionālajā teātrī iestudē "Sapni vasaras naktī"

Kultūras ziņas

Imanta Kalniņa dziesmu stāsti

Nākamās sezonas pārmaiņas LNSO

Nacionālais simfoniskais orķestris vismaz gadu būs bez galvenā diriģenta

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

14. maijā koncertā pēdējo reizi pie diriģenta pults kā Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents stāsies Andris Poga. Viņš šo amatu pildījis astoņus gadus. Covid-19 pandēmijas dēļ nebija iespējams izvēlēties jauno diriģentu, kas stātos šajā amatā, tāpēc lemts, ka vismaz gadu orķestris būs bez galvenā diriģenta.

LNSO Andra Pogas vadībā iekarojis daudzas mākslinieciskas virsotnes. Lai arī 14. maijā viņš atvadīsies no galvenā diriģenta lomas, nākotnē turpinās sadarbību ar orķestri jau citā – mākslinieciskā padomnieka – statusā.

“Kaut arī šodien noslēdzas mana nepilnus astoņus gadus ilgusī darbība galvenā diriģenta un mākslinieciskā vadītāja statusā, nākamā sezona ir pilnībā saplānota un viss, kas tās ietvaros notiks, ir mana vistiešākā atbildība,” atklāja Andris Poga. “Nākamo 2021./2022. sezonu esam plānojuši, cerot, ka koncerti varēs notikt klātienē. Tās atklāšana plānota 1. oktobrī Lielajā ģildē, goda diriģenta Vasilija Sinaiska vadībā.”

Nolemts, ka orķestris vismaz gadu būs bez galvenā diriģenta, jo Covid-19 dēļ, nebija iespēja satikt jaunos kandidātus.

Turpmākās divas sezonas LNSO galvenā viesdiriģente būs Kristīna Poska,

kura šobrīd ir Flandrijas simfoniskā orķestra galvenā diriģente un Bāzeles teātra mūzikas direktore.

“Ar LNSO esmu sadarbojusies jau iepriekš un, manuprāt, viņi ir augsti profesionāls, brīnišķīgs mūziķu kopums, kas nododas mūzikai un kuru spēles kultūru raksturo laba tradīciju izjūta. Tajā pašā laikā viņiem piemīt spēja pielāgoties, kā arī vēlme spēlēt kopā un radīt ko īpašu,” atzīmēja Kristīna Poska.

Nākamajā sezonā plānotas gan debijas, gan ļoti gaidītas atgriešanās. No 20. līdz 22. augustam Latgales vēstniecībā “Gors” norisināsies ikgadējais LNSO festivāls “Vasarnīca”. Sezonas atklāšana plānota 1. oktobrī, plānoti vairāki koncerti reģionu koncertzālēs, bet no 2022. gada janvāra Lielā ģilde būs renovācijas procesā, tikmēr LNSO divus gadus mājvietu radīs Dailes teātrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti