Nacionālais Simfoniskais orķestris ēterā muzikāli sveiks Māmiņdienā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) sadarbībā ar Latvijas Radio 3 “Klasika” (LR3) Māmiņdienā, 10. maijā, no 17.00 līdz 18.00 LR3 ēterā sūtīs muzikālu sveicienu visām Latvijas māmiņām un vecmāmiņām – stundas laikā skanēs LNSO dažādu gadu ieskaņojumi, medijus informē LNSO pārstāvji.

“Šajā Māmiņdienā siltums un pateicības vārdi mūsu mīļajām mammām un vecmammām nepieciešami vairāk kā nekad, jo daudzi no mums nevarēs šajā dienā atrasties kopā. Ļoti ceram, ka LNSO dažādu gadu skaistākie skaņu ieraksti, kurus mums laipni palīdzējis sarūpēt LR3 un kopā licis Orests Silabriedis, iepriecinās visas māmiņas un radīs kopības sajūtu. Šo radio koncertu ģimene var klausīties kopā pat tad, ja katrs atrodas savās mājās,” stāsta LNSO direktore Indra Lūkina.

Par godu Mātes dienai šajā stundā LR3 ēterā tiks atskaņoti LNSO dažādu gadu ieskaņojumi. Klausītāji varēs baudīt vecmeistaru Arvīda Klišāna, Jāņa Klišāna, Valda Zariņa un Viļņa Strautiņa spēli, tāpat būs dzirdami arī mūziķi, kas pa karjeras kāpnēm aktīvi kāpj arī patlaban, būdami daļa no LNSO.

Bēthovena mūzika skanēs LNSO koncertmeistara Georga Sarkisjana sniegumā, būs dzirdami arī LNSO klaviertrio un "LNSO čellu Dream Team" ieraksti. Klausītāji varēs iejusties Pētera Barisona "Bērnības rītu" maigajās noskaņās, bet LNSO māksliniecisko vadītāju Andri Pogu satikt Bernsteina līksmajā mūzikā.

Latvijas Radio 3 "Klasika" direktore Gunda Vaivode atzīmē: "Patlaban kultūras dzīve no ātrgaitas šosejas ir novirzīta pa apbraucamo ceļu, tāpēc visiem satiksmes dalībniekiem ir jābūt ļoti koleģiāliem. Radio "Klasika" turpina vēl vairāk atbalstīt mūsu mūziķus un komponistus, piedāvājot intensīvākus koncertus Radio 1. studijā, atsākot koncertu tiešraides no koncertzālēm un raidot ēterā latviešu mūzikas un atskaņotājmākslinieku ierakstus."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti