Nacionālais simfoniskais orķestris ārkārtējās situācijas laikā atver digitālo koncertzāli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Laikā, kad ārkārtas situācijas dēļ nav iespējams apmeklēt koncertus klātienē, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) nācis klajā ar alternatīvu veidu, kā priecēt kultūras baudītājus, – izveidojot "LNSO digitālo koncertzāli", informēja LNSO pārstāve Anna Babre.

"LNSO digitālās koncertzāles" programmā ikvienam bez maksas būs iespēja baudīt līdz šim neredzētus LNSO koncertu videoierakstus. Pirmais koncerts būs skatāms sestdien, 7. novembrī, vakarā LNSO "Youtube" kanālā, un tas būs šīs sezonas atklāšanas koncerts. Solists ir pianists Daumants Liepiņš, diriģents – Andris Poga.

"Patlaban piedāvājam alternatīvu koncertu baudīšanas veidu, valstī noteiktās ārkārtas situācijas apstāķļos dodot iespēju plašai auditorijai koncertus vērot attālināti. Vēlamies saglabāt saikni ar saviem klausītājiem un sniegt pozitīvas emocijas ikvienam, kas atrodas savā mājvietā, tādēļ esam izlēmuši veidot "LNSO digitālo koncertzāli". Jau pavasarī, ārkārtas situācijas pirmajā dienā, LNSO skatītājiem piedāvāja paredzēto koncertu "Mālera piektā un RIX" baudīt tiešsaistē.

Publikas atsaucība bija necerēti liela, tādēļ arī šobrīd lēmums piedāvāt koncertus digitālā platformā šķita loģisks un pamatots," sacīja LNSO direktore Indra Lūkina.

"LNSO digitālās koncertzāles" koncerti tiks atskaņoti LNSO "Youtube" vietnē. Saturam var piekļūt arī caur LNSO mājaslapu, spiežot pogu "Digitālā koncertzāle". Koncerti klausītājiem noteiktos datumos būs pieejami no plkst. 19 līdz pat pusnaktij.

"LNSO digitālās koncertzāles" projektu sestdien, 7. novembrī, plkst. 19 simboliski atklās pirms mēneša Lielajā ģildē izskanējušais sezonas atklāšanas koncerts. LNSO digitālajā koncertzālē kultūras cienītāji varēs baudīt arī citus muzikālus notikumus:

  • 14. novembrī būs iespēja skatīties šogad festivālā "LNSO vasarnīca" izskanējušo koncertu "LNSO, Raimonds Pauls un Gija Kančeli", kas veltīts Gruzijas komponista Gijas Kančeli piemiņai. 
  • 20. novembrī dzirdēsim "LNSO, Glāss un Mjūlijs”  –  vēl vienu “LNSO vasarnīcas" koncertu.
  • 28. novembrī būs iespēja vērot koncertu "Čaikovskis un Sibēliuss. Baltijas simfoniskais festivāls". 
  • 5. decembrī koncertā "Čaikovskis, Grīgs un Rahmaņinovs" pianists Vestards Šimkus un LNSO izpilda pasaulslaveno komponistu Pētera Čaikovska, Edvarda Grīga un Sergeja Rahmaņinova skaņdarbus. 

Pirms tiešraidēm LNSO galvenais redaktors Orests Silabriedis dos īsus ievadvārdus.

KONTEKSTS:

Valdība no 9. novembra izsludināja ārkārtējo situāciju Covid-19  izplatības ierobežošanai, ieviešot vairākās dzīves sfērās plašus ierobežojumus un aizliegumus, kuru galvenais mērķis ir mazināt cilvēku pulcēšanos un kontaktēšanos.

Covid-19 uzliesmojuma laikā pavasarī Latvijā jua bija izsludināta ārkārtējā situācija jaunā koronavīrusa ierobežošanai. Situācija vasarā bija stabila, bet septembra beigās saslimstība strauji pieauga. Lai arī valdība ieviesa virkni drošības pasākumu, saslimstība ar Covid-19 turpināja pieaugt.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti