Kultūras ziņas

Osokini ieskandina "Lielā dzintara" koncertflīģeli

Kultūras ziņas

Jau trīspadsmitais ikgadējais mākslas tirgus "Jarmarka"

"Nāc līdzās Ziemassvētkos" šoreiz Liepājā

«Nāc līdzās Ziemassvētkos» - šogad Liepājā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Tuvojoties gada gaišākajiem svētkiem, fonds "Nāc līdzās" sarīkojis nu jau ikgadēju labdarības koncertu muzikāli apdāvinātajiem bērniem ar īpašām vajadzībām. Koncertā ar viņiem kopā uzstājas un iedrošina Latvijā zināmi operas solisti, orķestris un populārās mūzikas zvaigznes. Koncerts pirmdien, 14.decembrī, notika Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars". To varēs vērot arī Latvijas Televīzijā.

Koncerta "Nāc līdzās Ziemassvētkos!" šī gada moto ir "Lai Ziemassvētki nebeidzas" - lai gaišā svētku sajūta saglabātos visu cauru gadu. Bērni un jaunieši ar īpašām vajadzībām šoreiz sagatavojuši 21 priekšnesumu. Koncerta muzikālā vadītāja lomā iejuties komponists Uldis Marhilēvičs.

"Ne katram ir lemts uzstāties kopā ar mūsu operas zvaigznēm. Ne katrs ir dziedājis tāda orķestra pavadībā, kas tomēr ir tāds nopietns. Šogad arī mums ir 15 cilvēku orķestris. Tie mirkļi ir tik nozīmīgi katra cilvēka dzīvē, ka paies daudzi gadi un viņi jau būs lieli savā dzīvē, un viņi teiks: "Atceries, kā toreiz es dziedāju "Nāc līdzās Ziemassvētkos!"," saka  fonda "Nāc līdzās!" valdes priekšsēdētāja Sarma Freiberga.

Jau kopš pašiem akcijas pirmsākumiem kopā ar jaunajiem talantiem ir dziedātāja Aija Andrejeva, kura atzīst, ka pirmo reizi uzstāties ar bērniem ar īpašām vajadzībām ir bijis emocionāli un mazliet grūti.

"Tu  pārdzīvo to pirmo emociju vilni un tad tu saproti, ka mēs visi esam vienādi un viņi ir tieši tādi paši cilvēki, kuri ir jāintegrē sabiedrībā. Arī viņi grib izpausties muzikāli un ne tikai, arī dejojot - dažādi parādot un pierādot sevi. Viņi ar to lieliski tiek galā, un es esmu priecīga par to, ka es varu būt šeit," norāda Aija Andrejeva.

Liela daļa jauniešu koncertā piedalās ne pirmo gadu, atzīstot, ka būt uz vienas skatuves ar Latvijā zināmiem māksliniekiem ir liels gods. "Bišķiņ satraukta. Es ar Elīzu pirmo gadu, mēs piedalāmies ar solo numuru. Ar kori es otro gadu piedalos. Diezgan tā saspringti ir," neslēpj Strazdmuižas internātvidusskolas audzēkne Agnese. "Ne katram ir tāda iespēja dota - uzstāties kopā ar Latvijas slavenībām, tāpēc tā ir jāizmanto. Manuprāt, tas ir prieks, pagodinājums būt dzirdētam Latvijā," pauž Strazdmuižas internātvidusskolas audzēkne Elīza.

"Nāc līdzās Ziemassvētkos!" koncerts LTV1 ēterā būs skatāms 27.decembrī plkst. 18.20.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti