NABA Top

Top 25/10 LV jaunumi: Dzeltenie pastnieki, Inokentijs Mārpls, Belia Winnewisser u.c.

NABA Top

Top 25/10 LV jaunumi: Daba San, NeimoM, Sonic Death, The Twilight Sad u.c.

Top 25/10 LV jaunumi: Baložu Pilni Pagalmi, Eskimo, Evija Vēbere u.c.

«Nabas» topa jaunumi: Jauni singli Evijai Vēberei, «Jūdas Grašiem», «Bad Religion» un «Editors»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ar jauniem singliem Radio “Naba” topā šonedēļ uzmirdz ne vien pankroka veterāni “Bad Religion” vai britu poproka klasiķi “Editors”, bet arī pašmāju zvaigznes – “Baložu Pilni Pagalmi”, Evija Vēbere, “Jūdas Graši” un citi.  

“Baložu Pilni Pagalmi” – “Svešā (?)” [self-released]

Vēl tikai pērnvasar “Baložu Pilni Pagalmi” izdeva savu jaunāko albumu “Visi savējie”, bet šogad jau esam saņēmuši divas jaunas dziesmas. Vasaras singlam “Pumpurs un niedre” seko jauns singls “Svešā (?)”, par ko tās autors Māris Šverns ir sacījis, ka tā ir “veltījums viņai, kura bija tik tuvu, bet tik nesasniedzama”.

 

“Eskimo” – “Only the Sky” [self-released]

Lai arī digitālajā vidē var atrast tikai uz vienas rokas pirkstiem skaitāmas "Eskimo" dziesmas, grupa patiesībā dibināta jau tālajā 2010.gadā. Tās sastāvā spēlē Anna Pommere, Ivars Pommers un divi grupas “Tribes of the City” dalībnieki – basģitārists Juris Justs un bundzinieks Ints Barkāns. Pēc trim singliem šīs desmitgades sākumā “Eskimo” uz laiku bija nozuduši no apvāršņa, bet šobrīd ir atgriezušies ar jaunu singlu “Only the Sky” un sola beidzot arī debijas albumu.

Evija Vēbere – “Sirdsbūt” [self-released]

Viena no Latvijas spēcīgākajām jaunajām mūziķēm nupat izdevusi savu debijas albumu “Sirdsbūt”. Šis gan nav mūziķes pirmais ieraksts, jo 2014.gadā, tolaik vēl studējot Nīderlandē, tika izdots EP “Dream Whispers”, bet gadu vēlāk kopā ar Lavu Kovāču duetā “Howling Owl” Evijas vārds mūzikas presē jau izskanēja ar trekniem burtiem. Nedēļu pirms albuma izdošanas kā trešais tā singls tika atrādīts “Sirdsbūt”.

 

Jānis Irbe – “Rudenī” [self-released]

Pagājušajā gadā ļoti veiksmīgi nostartējis Radio “Naba” topā ar dziesmu “Metro” (tā iekļuva 2017.gada “Top 40”!), druvēnietis Jānis Irbe atgriezies ne tikai ar ziņu par gaidāmu debijas albumu, bet arī jaunu singlu “Rudenī”. Arī jaunākajā singlā (un, domājams, visā gaidāmajā albumā) Irbe sadarbojies ar “Auroras” ģitāristu Jāni Dubavu, kurš “Rudenī” ir gan iespēlējis elektrisko ģitāru, gan producējis to.

 

“Jūdas Graši” – “Par vietu” [self-released]

Oktobra vidū bez ažiotāžas un pušplēsta vārda mūzikas medijiem jaunu albumu “Par vietu” izdevusi kolorītā pašmāju apvienība “Jūdas Graši”. Albuma tituldziesma ir viena no nemaz ne tik daudzajām “Jūdas Graši” plašās diskogrāfijas kompozīcijām, kuru radiostaciju programmu direktori bez bažām var atskaņot arī pirms 22.00. Par to, no kurienes kājas aug, šeit stāsts.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

“Bad Religion” – “The Profane Rights Of Man” [Epitaph]

Vasaras sākumā Kalifornijas pankroka veterāni “Bad Religion” izdeva burvīgi asprātīgu singlu ar nosaukumu “The Kids Are Alt-Right”, kas, protams, ir apzināti sarkastiska vārdu spēle. Arī jaunākajā dziesmā “The Profane Rights of Man” Bad Religion turpina politiskas tēmas, runājot par cilvēktiesībām. Pēdējais grupas albums, starp citu, izdots tālajā 2013.gadā. Varbūt šīs divas jaunās dziesmas ir vēstneši jaunam albumam?

 

“Beach House” – “Alien” [Bella Union]

Ir ļoti maz grupu, kas ne tikai spēj izdot vienu lielisku albumu pēc otra, bet pat albumu ierakstu sesijās pāri palikušās dziesmas skan apbrīnojami. Viena no šādām grupām noteikti ir “Beach House”. Gada pirmajā pusē duets izdeva kārtējo burvīgo ierakstu “7”. No tā tika izdoti arī vairāki singli, savukārt koncertos apmeklētāji varēja iegādāties ekskluzīvu 7 collu vinila plati ar dziesmu “Lose Your Smile” no minētā albuma, kurai b-pusē bija iepriekš neizdota dziesma “Alien”. Nu tā ir digitālā veidā pieejama arī tiem, kam nav sanācis pabūt kādā no koncertiem “Beach House” jaunākajā koncertturnejā.

 

“Editors” – “Cold” [PIAS]

Gada sākumā savu jaunāko, pēc skaita sesto albumu izdeva arī britu poproka apvienība “Editors”, kas pirms vairākiem gadiem priecēja klausītājus arī festivālā "Positivus", tolaik vēl ar lielisko ģitāristu Krisu Urbanoviču sastāvā. “Cold” ir jau ceturtais singls no plates “Violence”.

 

Muhla – “Natalie” [Noctem]

Muhla ir Vācijā dzimis, bet šobrīd Bristolē dzīvojošs producents, par kuru pagaidām pieejama ļoti skopa informācija. Oktobra beigās ASV leibls “Noctem Records” izdevis viņa EP “Natalie”, kura titulskaņdarbs savieno Berlīnes tumšu tehno ar britu “breakbeat” ritmiem.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti