«Nabaklab» koncertēs mongoļu folkmetāla grupa «Nine Treasures»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Trešdien, 28.oktobrī, klubā "Nabaklab" notiks etnisko mongoļu folkmetāla grupas "Nine Treasures" koncerts.

"Nine Treasures" nāk no Ķīnas ziemeļiem, grupas mūziķi ir etniskie mongoļi. Grupas dalībnieki izauguši skarbos un tajā pašā laikā gleznainos apstākļos, kopš bērnības viņi uzsūkuši sevī savu kultūru un vēsturi. Visi dziesmu teksti ir rakstīti mongoļu valodā.

Pirmo reizi mūziķi kopā sanāca Pekinā 2010.gada nogalē, savukārt 2012.gada maijā izdeva debijas albumu "Arvan Ald Guulin Honshoor" . Pēc uzvaras "Wacken Metal Battle" konkursa nacionālajā atlasē savā valstī 2013.gada vasarā "Nine Treasures" piedalījās konkursa starptautiskajā finālā Vācijā "Wacken Open Air" festivālā un ieguva otro vietu. Atgriežoties mājās, grupa izdeva mini albumu un īsā laikā noorganizēja trīs koncertu tūres Ķīnā. Šogad "Nine Treasures" atgriežas Eiropā ar vairākiem koncertiem, tostarp arī Latvijā.

"Nine Treasures" atšķiras ar savu autentisko mongoļu folkloru. Savā mūzikā papildus ģitārām un bungām grupa izmanto tradicionālus tautas instrumentus - morin khuur (tradicionālais stīgu instruments) un balalaiku, savukārt vokālā tiek izmanta speciāla rīkles dziedāšanas metode. Daudzi mūzikas kritiķi grupas skanējumu salīdzina ar somiem "Korpiklaani", bet uzsver arī "Nine Treasures" nacionālo austrumu šarmu.



Kā viesi koncertā "Nabaklab" 23.oktobrī uzstāsies divas pašmāju apvienības - latgaliešu folkmetāla grupa "Green Novice" un "vikingu folkmetāla" grupa "Varang Nord" no Daugavpils.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti