NABA Top

Top 25/10 LV jaunumi: Darja Kazimira & Andris Indāns, Starring Two, Dead Can Dance u.c.

NABA Top

Top 25/10 LV jaunumi: Dzeltenie pastnieki, Inokentijs Mārpls, Belia Winnewisser u.c.

Top 25/10 LV jaunumi: Domenique Dumont, dr. Klisicka Laboratorija, Glass Candy u.c.

«Naba» tops: Latviešu popmūzikas slavenības, pēcvēlēšanu izjūtas un Mariannas Feitfulas kopdarbs ar Niku Keivu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Šonedēļ radio “Naba” mūzikas topa aktualitātēs –  ārvalstu presē zināmākā latviešu “populārās mūzikas” apvienība, skaniskas pēcvēlēšanu izjūtas, Mariannas Feitfulas kopdarbs ar Niku Keivu un “Phosphorescent” atgriešanās.  

“Domenique Dumont” – “Le Soleil Dans Le Monde” [Antinote]

Pelnīti un pamatoti “Domenique Dumont” šobrīd var dēvēt par zināmāko Latvijas apvienību tā dēvētajās “populārās mūzikas” aprindās ārvalstu presē. 2015.gada vasarā iznāca “Domenique Dumont” debijas EP, tolaik ārzemju prese vēl to dēvēja par “mistisku franču producentu”. Tas tamdēļ, ka projekta autors Artūrs Liepiņš izvairījās atklāt savu personību, un pirmā lielā intervija bija vien 2015.gada decembrī radio “Naba” raidījumam “Mūzikas sirds”. Toties tagad jau preses relīzē Francijas leibls “Antinote Records” uzsver, ka “Domenique Dumont” ir duets no Latvijas. Bez Artūra “Domenique Dumont” darbojas arī grupas “Rīgas Modes” taustiņinstrumentāliste Anete Stuce, kura šajā projektā ir vokālistes lomā. “La Soleil Dans La Monde” ir dueta debijas albuma centrālais singls.

 

“dr. Klisicka Laboratorija” – “Fobijas” [self-released]

Ja “Domenique Dumont” inkognito stāvoklis bija vairāk nejaušības rezultāts, tad pieredzējusī “dr. Klisicka Laboratorija”, šķiet, apzināti savus eksperimentus notur zināmā slepenībā. Jaunākais laboratorijas veikums ir dziesma par “Fobijām”, kas šoreiz muzikāli ir “radio draudzīgāka” par iepriekšējiem singliem.

 

“Nospiedumi”, piedaloties Kallekalve – “Viss ir dimbā” [self-released]

Šeit viss ir pateikts nosaukumā. Tādas ir emocijas pēc vienām no Latvijas vēsturē dīvainākajām Saeimas vēlēšanām, pareizāk sakot, to rezultātiem. Vienīgais risinājums ir ļauties Cēsu apvienības “Nospiedumi & Misters” dumpīgi skanošajam kopdarbam ar Kallekalve, lai nedaudz atslēgtos no draudīgās realitātes.

 

“Glass Candy” – “Naked City” [Italians Do It Better]

Jūnijā amerikāņu kolektīvs “Chromatics” pēc ilgas pauzes atkal izdeva jaunu singlu “Blue Girl” un deva jau tiešus mājienus, ka drīz sagaidīsim entos gadus marinēto albumu “Dear, Tommy”, lai... atkal bez pēdām pazustu uz 3 mēnešiem. Tikmēr cits Džonija Džūela (Johnny Jewel) projekts – duets kopā ar dziedātāju Aidu Nou (starp citu, radies vēl krietni pirms “Chromatics” – 1996.gadā) – Parīzes Modes nedēļas pavasara/vasaras skates ietvaros prezentējis jaunu singlu “Naked City”.

 

Marianne Faithfull – “The Gypsy Faerie Queen” (feat. Nick Cave) [Panta Rei]

71 gadus jaunā dāma Marianna Feitfula novembrī izdos savu divdesmit pirmo studijas albumu “Negative Capability”. Pati māksliniece to dēvē par savu “visatklātāko albumu”, kura tēmas būs mīlestība, nāve, terorisms un vientulība. Plates pirmajā singlā Feitfula sadarbojusies ar šovasar Latvijā pabijušo Niku Keivu.

 

Pall Simon – “The Black Lunch” [Greek Statement]

Skaists un lirisks “house” mūzikas treks no Francijas. Ugo Biljonē iepriekš izdeva ierakstus kā Paum, bet tagad nomainījis segvārdu uz Pall Simon, nodibinājis savu leiblu un oktobrī izdos pirmo relīzi uz tā – paša EP “The Black Lunch”.

 

“Phosphorescent” – “C'est La Vie No.2” [Dead Oceans]

Nemanot paskrējuši jau pieci gadi, kopš “Phosphorescent” izdeva savu izcilo un līdz šim pēdējo albumu “Muchacho”. Šo piecu gadu laikā Metjū Hauks paspējis pārcelties no trokšņa pilnās Ņujorkas uz Nešvilas laukiem, apprecēties, divreiz kļūt par tēvu un arī izveidot jaunu ierakstu studiju. Tur tad arī tapis viņa jaunākais albums “C’est La Vie”. Tā (gandrīz) tituldziesma ir tieši tikpat mierīga un liriska.

 

“Tender” – “No Devotion” [Partisan]

Bruklinā bāzētā ierakstu kompānija “Partisan Records” vairāk zināma kā rokmūzikas un pat smagā metāla pārstāvju vieta. Londonas duets “Tender” uz šī fona izceļas diezgan pamatīgi, piedāvājot elektronisku “nu-r’n’b” atmosfēru dziesmā “No Devotion”, kas ir pirmais singls kopš pērnā gada debijas albuma “Modern Addiction”.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti