Rīta Panorāma

Bikstu vīri nenožēlo došanos uz barikādēm

Rīta Panorāma

Itālijas policija atgūst vērtīgu da Vinči gleznas kopiju

Barikādēm - 30! Saruna ar grupu "Pērkons" un "Menuets" dalībnieku Juri Sējānu

Mūziķu misija barikādēs – uzturēt možu garu. Atmiņās dalās Juris Sējāns

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

“Vēl šodien dzīvoju ar šo uzvaras sajūtu,” atskatoties uz 1991. gada janvāra barikāžu laiku, teic mūziķis Juris Sējāns.

Barikādēs visi bija vienādi, vienlīdzīgi – šī atziņa izskan no gada uz gadu, kad, domājot par sabiedrības spēju vienoties augstākiem mērķiem, vērtējam šodienas Latvijas cilvēku izpalīdzību, nesavtību un patriotismu – salīdzinot ar laiku pirms 30 gadiem.

Un, tik tiešām, barikādēs varēja sastapt ļoti dažādus cilvēkus – gan vecuma un tautības ziņā, gan pēc nodarbošanās. Šoferi, inženieri, mediķi, studenti, kultūras darbinieki – viņu vidū bija arī grupu “Pērkons” un “Menuets” dalībnieks Juris Sējāns.

Kaut arī 30 gadi liekas liels laika posmi, daži barikāžu laika notikumi iespiedušies atmiņā tik spilgti, it kā tie būtu vien nedēļu seni, LTV raidījumā “Rīta Panorāma” atzina Juris Sējāns. Mūziķis stāstīja, ka viņam barikāžu laika atmiņas saistītas ar ļoti intensīvo koncertu dzīvi, jo viņš kopā ar grupu “Pērkons” katru nakti, sākot no 13. janvāra līdz 20. janvārim, devies uz barikādēm Doma laukumā, lai sniegtu koncertus cilvēkiem, kuri aizstāvēja savu brīvību.

“Interesanti, ka toreiz neviens neuzrunāja viens otru uz “jūs”, bet uzrunāja uz “tu”. Tas bija ļoti vienojošs moments,” sacīja Sējāns. Mūziķu misija bijusi būt klāt, neļaut cilvēkiem iemigt pie ugunskuriem, uzturēt možu garu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti