Panorāma

Palīdzība neārstējami slimiem pacientiem bieži nesasniedzama

Panorāma

Labākie "Spēlmaņu naktī"

Gatavojas "Tev tuvumā" koncertiem

Mūziķu apvienības «Tev tuvumā» koncertos skanēs īpaša dziesma par Ziemassvētku kartīšu tradīcijām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ar katru gadu Ziemassvētku kartītes ar roku raksta aizvien mazāk cilvēku, sveicienus aizstājot ar īsziņām vai video zvaniem. Dzejniece Māra Zālīte par šo tradīciju sarakstījusi dzejoli, bet mūziķis Jānis Šipkēvics tam komponējis mūziku. Un tā būs viena no dziesmām, ko grupa “Putnu balle”, Aija Andrejeva, Artūrs Skrastiņš un citi mākslinieki izpildīs Ziemassvētku koncertos “Tev tuvumā”.

Jokojot un savstarpēji apceļoties, mūziķi patiesībā sākuši intensīvu darbu pie gaidāmā ziemas koncertu sērijas. Mūziķi atzīst, ka dziesma ir ļoti aizskustinoša un būs ļoti skaista.  

"Ja cilvēki pērk dāvanas un tās iesaiņo, mēs gatavojamies Ziemassvētkiem, rakstot jaunu dziesmu. Un mums ir gods un prieks, ka šogad mums dziesmu ir sarakstījis Jānis Šipkēvics un Māra Zālīte. Domāju, ka būs ļoti skaisti," saka dziedātāja Kristiāna Stirāne. 

"Šie divi autori vienmēr ir slēpuši sevī to neizskaidrojamo skumjo stīgu. Patiesībā es Mārai [Zālītei] teicu - tu vari uzrakstīt priecīgu dzejoli? Viņa nemāk. Paiet laiks un mēs saprotam, kāpēc tā māmiņa raudāja, kad tas bērniņš to dzejolīti runāja pie eglītes," stāsta aktieris Artūrs Skrastiņš, atzīstot, ka nav nekāds grēks, ja viņš raudot kā puika. Tas ir aizkustinoši.

Tikmēr dziedātāja Aija Andrejeva jauno dziesmu raksturo kā idillisku, kā skaistu pastkartīti, kuru tu vēlies saņemt un kurā tu gribi iekāpt iekšā.

"Ir tādi mirkļi, kad gribas apstāties un padzīvot iepriekšējā laikmeta valdzinājumā. Par to ir šī dziesma," saka dziedātāja Līva Kalniņa, atzīstot, ka decembris ir viņas mīļākais mēnesis, jo var pavadīt laiku ar savu "otro ģimeni", bet janvārī šķiet, ka var ievilkt elpu.

 

Savukārt dziedātāja Aija Andrejeva atklāj, ka viņai pašai patīk rakstīt vēstules. Aijas apsveikuma kartītes saņems viņas tuvinieki.

Bet “Tev tuvumā” decembrī atkal piepildīs baznīcas, lai dalītos ar latviešu autoru dziesmām un izdziedātu savu Ziemassvētku sajūtu.

Šogad mūzikas projektā "Tev tuvumā" apvienosies Artūrs Skrastiņš, Aija Andrejeva, Marts Kristiāns Kalniņš, grupa "Putnu balle”.

Ik gadu Ziemassvētku laiks ir tas brīdis, kad mēs varam kļūt gaišāki, garīgāki un iejūtīgāki pret cilvēkiem, kuri ir mums līdzās. Arī šogad Latvijas mūziķi turpinās sadarbību projektā "Tev tuvumā" un aicinās ikkatru no mums sajust sirds siltumu, sniegt to visiem, kas pēc šī siltuma ilgojas, un atcerēties, ka patiesībā tas ir nepieciešams ik dienu visu gada garumā!

Projekts "Tev tuvumā" izpildīs arī izcilo latviešu komponistu Imanta Kalniņa, Raimonda Paula, Aivara Hermaņa, Jāņa Lūsēna, Valta Pūces, Ulda Marhilēviča, Igo, Aigara Voitišķa un citu latviešu komponistu skaistākās Ziemassvētku dziesmas.  

Koncerti:

  • 14. decembrī - Viļķenes Sv.Katrīnas luterāņu baznīcā un  Jaunpiebalgas Sv.Toma luterāņu  baznīcā
  • 15. decembrī - Liepājas koncertzālē ''Lielais dzintars''
  • 19. decembrī - Vidzemes koncertzālē ''Cēsis''
  • 20. decembrī - Rīgas Sv.Pētera baznīcā
  • 21. decembrī - Rīgas Vecā Sv.Ģertrūdes  baznīcā
  • 22. decembrī - Jelgavas Kultūras namā
  • 23. decembrī - Ogres Kultūras namā
  • 26. decembrī - Rīgas Lutera baznīcā Torņakalnā
  • 27. decembrī - Latgales vēstniecībā ''Gors''
  • 29. decembrī - kultūras centrā “Siguldas devons”

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti