Muzikoloģe: Nelsona un Opolais dalība koncertā Nobela prēmijas laureātiem ir liels gods

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pirmdien Stokholmā notiks Nobela prēmijas laureātu godināšanas koncerts, kurā šogad Zviedrijas Karalisko filharmonijas orķestri diriģēs Andris Nelsons, bet kā soliste līdzās izcilajam zviedru trompetistam Hokanam Hardenbergeram uzstāsies soprāns Kristīne Opolais.  Muzikoloģe Liene Jakovļeva  uzsver, ka dalība šādā koncertā ir liels pagodinājums.

Jakovļeva Latvijas Radio pastāstīja, ka šādi Nobela prēmijas laureātu godināšanai veltītie klasiskas mūzikas koncerti notiek jau desmito gadu, un tas ir liels pagodinājums būt šajā pasākumā, kurā pulcējās Zviedrijas karaliskā ģimene, nozīmīgi viesi.

Koncertā izskanēs vēstules skats no Pētera Čaikovska operas "Jevgeņijs Oņegins", Rolfa Martinsona koncerts trompetei un orķestrim "Bridge", kā arī Ludviga van Bēthovena septītā simfonija.

Iepriekšējos gados koncertos uzstājušies tādas izcilas mūzikas pasaules personības kā Rikardo Muti, Kristofs Ešenbahs, Jozefs Kalleja, Džošua Bells, Marta Argeriča, Vladimirs Aškenazi, Lan Lans, Sakari Oramo, Jurijs Temirkanovs, Džons Eliots Gārdiners, Renē Fleminga, Andžela Georgiu, Jo Jo Ma un citi.

Koncertu translēs Zviedrijas radio un televīzija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti