Rīta Panorāma

Skype intervija ar Raimondu Zepu

Rīta Panorāma

LNMM videomākslas kolekcijas darbu asredzīgais skats

Skype intervija ar Markusu Rivu

Mūziķis Markus Riva: Karantīnas laikā varētu sanākt jauns albums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Mūziķis Markus Riva 9. aprīlī klajā laidis jaunu dziesmu “Vienmēr”. LTV raidījumā “Rīta Panorāma” mūziķis stāstīja, ka jauno dziesmu raksturo romantiska smeldze, taču vienlaikus tā ir pozitīva un pavasarīga. Dziedātājs atklāja, ka ārkārtējās situācijas laikā varētu tapt jauns albums.

Markus Riva jau tradicionāli pavasari atzīmē ar jaunumiem savā daiļradē. Viņš piebilst: “Šis pavasaris, man liekas, visiem paliks atmiņā ar to, ka tas viennozīmīgi ir visdīvainākais pavasaris mūsu, iespējams, visu mūžā. Es ceru, ka tiešām viss drīz arī beigsies. Bet es saglabāju tradīcijas. Un patiesībā tagad ir daudz vairāk laika izpausties radoši, jo nav nekur jāskrien, nav nekādu pasākumu, koncertu, kas ir arī sava veida atruna tam, ka tas radošums paliek kaut kur otrajā plānā, tieši tā pati radīšana. Līdz ar to šobrīd ir daudz vieglāk sēdēt mājās, iedvesmoties, ilgoties pēc cilvēkiem, pēc koncertiem, pēc pasākumiem. Tās jau arī ir sava veida emocijas, kuras katrs mākslinieks var ielikt dziesmā.”

Mūziķis atklāja:

“Es domāju, ka visas šīs karantīnas laikā varētu sanākt arī tiešām kāds albums ar nosaukumu “Es ilgojos pēc jums” vai “Mēs atkal tiksimies”, vai kaut kā tamlīdzīgi.”

Dziesma “Vienmēr” tapusi kopā ar Robertu Pētersonu, kurš arī ir dziesmas autors un sadarbības iniciators.

Markus Riva stāstīja: “Roberts uzrakstīja pats un gada sākumā piedāvāja man šo dziesmu tādā demo versijā. Un kad es pirmo reizi noklausījos, man uzreiz no pirmās sekundes jau dziesma patika. Tiesa gan – mēs studijā vēl pastrādājām, pielabojām kaut kādas vietas, pilnveidojām dziesmu. Ļoti liels prieks dziedāt latviski un izdot mūziku latviski. Prieks, ka dziesma ir aizgājusi jau tautās.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti