Rīta Panorāma

Intervija ar Jāni Znotiņu, Ilzi Pukinsku un Mārtiņu Meieru

Rīta Panorāma

Latvijas Nacionālās bibliotēkas grāmatu restauratori

Intervija ar Kārli Kazāku un Kasparu Tobi

Mūziķis Kārlis Kazāks ar jaunākā albuma dziesmām koncertēs Nacionālajā teātrī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Dziedātājs un komponists Kārlis Kazāks trešdien, 5. februārī, ar koncertu uzstāsies uz Latvijas Nacionālā teātra Lielās skatuves. Koncerta pamatā būs dziesmas no Kārļa Kazāka jaunā albuma “Apspēlēts”. Kā norādīts teātra repertuāra afišā, lomās iejūtas divi cilvēki – Kārlis Kazāks un Kaspars Tobis.

""Apspēlēts" ir stāsts par mani un manu mūzikas izjūtu šodien. Par realitāti, kas var tikt paplašināta tā, kā es to vēlos, kā es uz to paskatos," - tā savu piekto solo albumu raksturo pats autors.

LTV raidījumā “Rīta Panorāma” Kārlis Kazāks atklāj, ka jaunais albums radīts, jau domājot par konkrēto koncertu un skatuvi: “Pašā sākumā Kasparam teicu, ka taisām dziesmas nevis albumam – kā parasti cilvēki ieraksta albumu –, bet ar domu par to Nacionālā teātra skatuvi, kā tas skanēs tur.”

Kādu skanējumu pieprasa Nacionālā teātra Lielā zāle? Kazāks atbild: "Tas, ko es savā galvā redzu – Nacionālā teātra zāle pirms 100 gadiem un tagad.

Kā tai būtu jāskan šobrīd: ar labu skaņu, ar daudzām elektroniskām lietām, daudzām digitālām lietām, ar skaistiem Kaspara Aniņa safilmētiem [video] un [Kaspara] Zvīguļa sarežisētiem.”

Albums “Apspēlēts” ir piektais Kārļa Kazāka solo albums, kas seko 2007. gada ierakstam “Uz manām plaukstām”, 2011. gada dziesmu stāstam “16 stundas”, 2013. gada darbam “Gultnes” un 2015. gada albumam “Kārlis Kazāks un Viņa”. Autors ir radījis arī divus šūpuļdziesmu albumus bērniem un dziesmu ciklu latviešu valodas izloksnēs “Dzirdi balsis ar Kārli Kazāku”.

Koncerta veidošanā piedalās arī režisors Kaspars Zvīgulis, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš un video autors Kaspars Aniņš

Katrs koncerta apmeklētājs saņems arī kompaktdisku “Apspēlēts”, un tā būs vienīgā iespēja taustāmā veidā iegūt šo mūzikas albumu savā īpašumā. Īpašās skatītāju vietas šajā koncertā būs 2. balkonā, jo tur tiks uzstādīti divi videoekrāni.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti