Rīta Panorāma

"Sezonas pieslēgums" – koncerti Dailes teātra Vasaras dārzā

Rīta Panorāma

Griķu zupa desmit minūtēs

Skype itnervija ar Kārli Auzānu

Mūziķis Kārlis Auzāns turpina pārsteigt ar improvizācijām projektā «Little Raga Sessions»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Mūziķis Kārlis Auzāns ārkārtējās situācijas laikā gandrīz ik dienu piedāvājis ieklausīties jaunās skaņās un neparastos instrumentos – virtuālajā telpā. Projektā “Little Raga Sessions” viņš rada improvizācijas ar visdažādākajiem pasaules instrumentiem. LTV raidījumā “Rīta Panorāma” Kārlis Auzāns pastāstīja, ka tapuši jau 64 ieraksti, kuros arī izmantoti 64 dažādi instrumenti.

“Tas bija liels ceļojums mums pašiem,” atzīmēja Auzāns, atklājot, ka projekts nebeigsies līdz ar ārkārtējās situācijas beigām, jo esot vēl neizmantoti instrumenti.

“Bet, protams, ir tagad tāds laiks, kad ir parādījušies intensīvāki darbi, pie kuriem man jāstrādā, līdz ar to mēs izvērtējam, kurā brīdī atkal kādu jaunu instrumentu parādīsim,” piebilst mūziķis.

Katram izmantotajam instrumentam ir savs stāsts – tie atvesti no dažādām pasaules malām. Auzāns arī atklāja, ka viņam jaunus instrumentus atsūtījuši cilvēki, kas redzējuši projektā paveikto. “Piemēram, no Anglijas man atsūtīja basģitāru. (..) Cilvēks ieraudzīja tos manus video un teica – rekur, šitas tev varētu noderēt. Mēs arī ierakstījām šo instrumentu,” stāstīja Auzāns.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Savukārt par šīs vasaras plāniem mūziķis stāstīja: “Ar lielu daudzumu koncertu mēs nevaram lielīties, jo, protams, ļoti daudzi koncerti ir pārcelti vai atcelti.” Tomēr 12. jūnijā gaidāms grupas “Autobuss debesīs” autokoncerts #Viedi vasaras festivāla programmā, kas notiks “Arēna Rīga” stāvlaukumā, kā arī plānoti vairāki citi pasākumi dažādās Latvijas pilsētās gan ar čellu trio “Melo-M”, gan grupu “Autobuss debesīs”.

Auzāns arī atzīmēja, ka viņš šobrīd intensīvi strādā pie mūzikas filmai “Ziemassvētki džungļos”, kuras pirmizrāde plānota decembrī.

Sarunas noslēgumā Auzāns uzsvēra:

“Es gribēju novēlēt visiem Latvijas iedzīvotājiem un mūzikas klausītājiem: šis ir tiešām ļoti sarežģīts laiks mūziķiem – pēc iespējas, ja jūs varat, atbalstiet mūziķus jebkādā veidā, jo tas viņiem dos spēku jums atdot sevi nākotnē.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti