Mūziķis Jānis Bērziņš un alpīnists Kristaps Liepiņš radījuši videoklipu dziesmai «Alpīnists»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Kompozīcija “Alpīnists” ir skaņdarbs no mūziķa Jāņa Bērziņa debijas albuma ar tādu pašu nosaukumu. Videoklips dziesmai radīts kopā ar alpīnistu Kristapu Liepiņu, medijus informē mūziķis.

“Videoklips ir stāsts par mūsu abu dzīves aicinājumu darīt to, kas katru no mums dara laimīgus un kas mūs motivē doties tālāk un attīstīties. Komponējot šo mūziku, es centos uzgleznot elpu aizraujošus kalnu skatus ar ģitāras skaņām. Spēlēt mūzikas instrumentu ir līdzīgi kā alpīnistam doties ekspedīcijā. Katra doma un katra sekunde ir svarīga, un saikne ar mūziku, līdzīgi kā pirkstu saķere ar klinti, nekad nedrīkst pārtrūkt,” atzīmē Jānis Bērziņš.

Alpīnisma instruktors, kalnos kāpējs un piedzīvojumu ceļojumu eksperts Kristaps Liepiņš saka: "Kalnos kāpšana savā ziņā ir kā mūzika, – tāpat kā nošu skaņas, katrs nākamais solis tevi noved aizvien tālāk, aizvien dziļāk sajūtās, un soļu skaits, kurš mūs noved kalna virsotnē, vairs nav būtisks.

Ja tevi uzrunā šis ritms, šī skaņu kopuma radītā muzikālā noskaņa – tas ir brīnišķīgs pārdzīvojums, kuru izdzīvot pirms atgriešanās lejup. Un iedvesmas avots, lai atkal dotos augšā."

Jānis Bērziņš
Jānis Bērziņš

Kompozīcija “Alpīnists” ir skaņdarbs no Bērziņa debijas albuma. Tuvākie albuma prezentācijas koncerti gaidāmi 13. martā Saldus Mūzikas un mākslas skolas Akustiskajā koncertzālē, 14. martā Latgales vēstniecībā "Gors", Rēzeknē, 26. martā Spīķeru koncertzālē Rīgā.

Mūzikas video tapšanā izmantots video materiāls no Kristapa Liepiņa un viņa sievas Kristīnes ceturtās alpīnisma ekspedīcijas Dienvidamerikas kalnos, kura notika 2020. gada sākumā Argentīnā. Šīs ekspedīcijas gaitā viņi sasniedza kopumā sešas dažādas virsotnes, veicot arī vienu pirmkāpienu. Augstākā sasniegtā virsotne bija 6792 metru augstais Monte Pissis, kas ir trešā augstākā virsotne Dienvidamerikā un otrs augstākais vulkāns pasaulē.

Videoklipa kinematogrāfs ir Kalvis Kulačkovskis, par video montāžu un apstrādi atbildīgs Jānis Ērglis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti