Rīta Panorāma

Rīgas festivāla koncerti klātienē - sitaminstrumentālisti "Perpetuum Ritmico"

Rīta Panorāma

Latvijā izstrādā mobilo lietotni biškopjiem

Intervija ar Daumantu Kalniņu

Mūziķis Daumants Kalniņš dziesmā «Drošinājums» atgādina, ka gara telpai nav robežu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Mūziķis Daumants Kalniņš radījis dziesmu un videoklipu ar Knuta Skujenieka vārdiem “Drošinājums”. Dziesma ir pirmā no rudenī gaidāmās jaunās koncertprogrammas, kurā izskanēs Knuta Skujenieka vārds kopā ar Daumanta Kalniņa radītu mūziku.

Koncertprogrammas pirmatskaņojums plānots oktobrī mūzikas namā “Daile”.

LTV raidījumā “Rīta Panorāma” Daumants Kalniņš stāstīja, ka jaunā dziesma viņam ir “atgādinājums, ka mēs mēdzam varbūt par daudz pieķerties tādām fiziskām, taustāmām lietām, kas sniedz mums drošības sajūtu, kādu garantiju. Kas, protams, arī ir ļoti svarīgi, bet varbūt kādreiz aizmirstam par to garīgo brīvību, kas mums ir – kas ir jāpiepilda.

Šīs krīzes sakarā es arī domāju, lai arī mēs esam fiziski ierobežoti, mēs nevaram tik daudz pulcēties, mūsu gara telpai nav nekādu ierobežojumu.”

Dziesmas “Drošinājums” ierakstā piedalījušies mūziķi Romāns Vendiņš (klavieres), Artūrs Noviks (akordeons), Jānis Rubiks (kontrabass), Kaspars Kurdeko (sitaminstrumenti) un Kaspars Vizulis (ģitāra).

Ieraksts tapis attālināti, mūziķiem tā arī ne reizi kopā nesatiekoties. Dziesmas videoklipa autore ir Ieva Kemlere.

Mūziķis stāstīja, ka ārkārtējās situācijas laikā vilkme pēc skatītāja bijusi tik liela, ka, tiklīdz kā pulcēšanās ierobežojumi tika mīkstināti un drīkstēja rīkot nelielus pasākumus, viņš uzstājies koncertos arī 23 cilvēku priekšā.

Viens no šādiem koncertiem bija Imanta Kalniņa dzimšanas dienai veltītais koncerts koncertzālē “Lielais dzintars''. Daumants Kalniņš atzīmēja: “Jāatzīst, ka Liepājas “dzintarā” tā tiešām bija dīvaina sajūta. Ja pēc tam mēs uzstājāmies tiešām arī mazās vidēs vai āra koncertos, kur tu jūti šos 23 cilvēkus, tad Liepājas “dzintarā” tas tiešām bija nedaudz pat spocīgi. Bet tajā pašā laikā mēs, protams, priecājāmies, ka ir šī atdeve, jo to mazo enerģiju arī, kas nāk, mēs jūtam.”

Kaut arī, sākot no 10. jūnija, pasākumos iekštelpās drīkst pulcēties līdz 100 cilvēkiem, bet ārtelpās – līdz 300, Daumants Kalniņš atzina, ka vasarā ieplānoto koncertu formātu īpaši nemainīs un pieturēsies pie maza klausītāju skaita – līdz 100 cilvēkiem. “Faktiski šie 300 cilvēki mūsu koncertu formātam – es to šobrīd neredzu. Lai ievērotu visas šīs distances, tad mums ir jāspēlē šāds intīmais koncerts lielajās estrādēs vai stadionā, kas atkal traucē kontaktam ar publiku,” skaidroja mūziķis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti