Mūziķi vienojas kopīgā dziesmā, palīdzot ar vēzi slimiem bērniem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ar atklāšanas koncertu un izsoli 4.februārī darbību sāk „RH3 Fonds”, kas īpaši palīdzēs bērniem ar vēža diagnozi. Lai atbalstītu fonda labos nodomus, pazīstami mūziķi iedziedājuši jaunu kopdziesmu „Cerība”, lsm.lv pavēstīja mūzikas izdevniecības „MicRec” pārstāvji.

Dziesmas ierakstā piedalījās Intars Busulis, Elīna Šimkus, Andris Bulis, Liene Šomase, koris ''Vivere''' un tā diriģents Gints Ceplenieks, Normunds Piesis, Kaspars Grigalis, Norberts Skraucis. Ieraksts veikts Latvijas Radio 1.studijā. Skaņu režisors Pāvels Mališkins.

Nosaukumā „RH3 Fonds” ir fonda dibinātāja futbolista Raivja Hščanoviča iniciāļi. Hščanovičam jau agrā bērnībā tika veiksmīgi izoperēts vēzis. "RH3 Fonds" plāno, iesastot Latvijas sabiedrību, īpaši sportistus, sniegt atbalstu bērniem un jauniešiem (līdz 18 gadiem) ar onkoloģiskām saslimšanām. Segt operāciju un ārstēšanās izdevumus, kā arī valsts neapmaksātu operāciju, pēcoperāciju rehabilitācijas, medikamentu, medicīniskās aparatūras, apģērba, sadzīvisko priekšmetu, higiēnas preču, veselīga uztura,rotaļu, kultūras pasākumu apmeklēšanu finansēšanu. Kā arī labdarības pasākumu rīkošanu.

„Dziesma „Cerība” ir radīta kā stiprs plecs blakus sasirgušam bērnam. Dziesmas teksta krāsainībai pieaicināju palīgā aktieri Andri Buli, lai tajā mēģinātu atspoguļot to, ko Raivis ar sava fonda palīdzību ir iecerējis panākt - vienkāršību, patiesumu,” stāsta dziesmas autors Toms Juhņevičs. „Ja ar fonda līdzdalību izdosies mainīt kaut dažu bērnu dzīves, tā jau būs uzvara, un varbūt tieši starp viņiem slēpjas nākamie līderi un izcilības, jo cilvēki, kuri ko tādu pārdzīvo, ļoti bieži skaidri apzinās savu mērķi un netērē enerģiju virspusējās, nevajadzīgās lietās.”

Dziesmas Mp3 ir lejupielādējams portālā doremi.lv. Visi ienākumi no dziesmas izplatīšas tiks ziedoti „RH3 Fondam”. Dziesmas teksts pieejams dziesmuteksti.lv.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti