Mūziķi Ramiņš, Macats un Račinskis publisko dziesmu «Pasaules gals»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Radošais kolektīvs, kuru veido mūziķi Ervīns Ramiņš, Rūdolfs Macats un Arnis Račinskis, publisko dziesmu “Pasaules gals”. Tā radīta 2019. gada pavasarī dziesmu rakstīšanas nometnē “RIGaLIVE 4”, medijus informē “Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports” pārstāvji.

Jaunā dziesma ir pirmā Ramiņa, Macata un Račinska sadarbība. Rūdolfs Macats atceras: “Sākumā mēs daudz runājām par to, ka cilvēki savu dzīvi pavada virtuāli, savu pasauli veido sociālajos tīklos, un citām globālām problēmām. Labākās frāzes pierakstījām, līdzīgi strādājām arī ar muzikālajām frāzēm.”

“Šī dziesma ir pretstats tam, ko mēs ikdienā darām, un tādēļ mums tā tik ļoti patīk!” saka Ervīns Ramiņš.

“Dziesma "Pasaules gals” radās strauji un organiski, kas bija patīkams pārsteigums. Tā kā tikāmies organizētā nometnē, bet faktiski nejaušā kārtā, tad uzreiz vienojāmies, ka nerakstīsim to, ko no mums varētu sagaidīt, bet iesim tur, kur vēl paši neesam bijuši.

Atceros, runājām par Dullo Dauku, kurš gāja līdz pasaules malai – tur, kur viņš vēl nebija bijis. Un mēs devāmies viņa pēdās. Bez šīs dziesmas vēl ir iesākti trīs četri skaņdarbi. Tātad - turpinājums sekos!”

Ervīns Ramiņš plašāk pazīstams kā solists grupā “Laime pilnīga” un vokālais pedagogs, Rūdolfs Macats ir diplomēts džeza pianists un darbojas ansamblī “Vēstnieks”, Arnis Račinskis ir grupas “Laika suns” vadītājs un ierakstu producents.

Dziesmu rakstīšanas nometne “RIGaLIVE” kopā pulcē mūzikas autorus, dziesmu tekstu autorus, izpildītājus, dziesmu producentus. Strādājot komandās, dienas laikā tiek sarakstīts dziesmas demo ar hita potenciālu. “RIGaLIVE” aizsākās 2017. gadā un notiek divas reizes gadā, komandas veidojot gan no vietējiem, gan no ārzemju mūziķiem. Iepriekšējās “RIGaLIVE” nometnēs ir radītas tādas plašākai auditorijai zināmas dziesmas kā “Zemes stunda”, “Varbūt šodien, varbūt rīt”, “Think too much”, “Be žodžių”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti