Mūziķi, dzejnieki un reperis apvienojas koncertā jauniešiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pirmdien, 25. martā, plkst. 11.00 un 13.00 Liepājas koncertzāle “Lielais dzintars” aicina uz koncertu “Latviešu dzeja un mūzika. Toreiz un tagad”. Aktuālie mūsdienu mākslinieki – dziedātāji Daumants Kalniņš un Beāte Zviedre, aktieris un operas tenors Emīls Kivlinieks, reperis Pikaso, dzejniece Madara Gruntmane un citi skatuves mākslinieki – apvienosies, lai mūsdienu džeza mūzikas valodā jauniešus aicinātu iejusties dzejas pasaulē, informēja “Lielā dzintara” pārstāvji.

Koncerta programma klausītājiem piedāvās iejusties latviešu literatūras dižgaru Aspazijas un Friča Bārdas dzejas pasaulē, tai pretstatot mūsdienu dzejnieces, Latvijas Literatūras gada balvas laureātes, liepājnieces Madaras Gruntmanes skaudro dzeju.

Klasiķu Emīla Dārziņa un Alfrēda Kalniņa skaistās melodijas koncertā mūsdienu džeza mūzikas valodā izpildīs pašmāju populārais dziedātājs Daumants Kalniņš un viņa džeza kvintets, vokālās apvienības “Framest” dziedātāja Beāte Zviedre, dziedošais aktieris Emīls Kivlenieks un liepājniekiem labi zināmā pianiste Agnese Egliņa.

“Pēdējā laikā Liepāja ir kļuvusi par vienu no aktīvākajām koncertvietām arī man. Ļoti izbaudu laiku pilsētā un katru reizi cenšos noķert svaigo jūras gaisu. Brīdis, kad uz vienas skatuves mūzikā satiekas Aspazija un Fricis Bārda, ir svētki, kurus gaidu vairāk par savu dzimšanas dienu!” par gaidāmo uzstāšanos “Lielajā dzintarā” ar koncertu “Latviešu dzeja un mūzika. Toreiz un tagad” stāsta Beāte Zviedre.

Koncertprogramma “Toreiz un tagad” aicina klausītājus sadzirdēt, kā klasiskās un modernās stīgas saplūst vienā veselumā. Īpašu akcentu programmai piešķir repa mūzika, ko izpildīs pašmāju hiphopa mākslinieks Pikaso, kā arī dzejnieces Madaras Gruntmanes dzejas lasījumi.

“Ar koncertu vēlos uzrunāt jauniešu auditoriju, salīdzinot vecmeistaru un mūsdienu dzeju. Vēlos parādīt, ka dzeja nav nekāds “bubulis”, ka tā var būt un ir aktuāla. Manos dzejoļos ietvertas jauniešiem svarīgas tēmas, un ir būtiski ar viņiem veidot dialogu, rast kontaktu, padarot dzejas pasauli aizvien pieejamāku,” teic Madara Gruntmane.

Koncertu ar Liepājas pašvaldības un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu rīko Liepājas koncertzāle “Lielais dzintars”, plašāka informācija lasāma lielaisdzintars.lv. Biļetes nopērkamas koncertzāles “Lielais dzintars” informācijas centrā, Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti