Mūziķi apvienojušies dziesmā par godu Latvijas simtgadei un projektam «1836»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Daudziem mūziķiem apvienojoties, ierakstīta un publiskota Laura Valtera dziesma un video "1836", kas veltīta Latvijas simtgadei un projektam "1836", kura devīze ir "Aplido, apceļo, apmīļo Latviju!".

Dziesmas mūzikas un vārdu autors ir Lauris Valters, un tās ierakstā piedalījušies Goran Gora, Jānis Aišpurs, Enriko Podnieks, Sus Dungo, Miks Dukurs, Ralfs Eilands, Aija Vītoliņa, Jānis Ruņģis, Jānis Jubalts, Mārtiņš Miļevskis, Jānis Olekšs, Māris Vitkus.

Dziesmas producents un skaņu režisors ir Reinis Briģis. Savukārt video veidojis Kristaps Selga.

"Mums ir patiesi skaista un īpaša zeme - mūsu Latvija, tās robeža stiepjas 1836 km garumā. Tā ir fantastiska sajūta iepazīt savu dzimteni, un cilvēki, kuri dodas ceļā ir brīnišķīgi. Veidojas jauni stāsti, draudzības, un Latvija tiek kopā iepazīta un no jauna atklāta. Tas bija liels izaicinājums savākt visus mūziķus uz ierakstu un filmēšanas procesiem, bet reizē arī lieliska pieredze un kopā veidošanas prieks. Un mums mūziķiem ir ļoti saviļņojoši, ka varam dalīties ar savām sajūtām mūzikā. Man ir patiess prieks un gods, ka mums kopā ir izdevies ko tādu izveidot," saka dziesmas autors Lauris Valters, pateicoties visiem, kas piedalījās dziesmas un video tapšanā.

Fonds „1836” sāka īstenot Latvijas simtgades projektu „Aplido, apceļo, apmīļo Latviju!” 2015. gadā. Tā mērķis ir kopā ar pašvaldībām, tūrisma informācijas centriem, vietējiem iedzīvotājiem un citiem interesentiem izveidot tūrisma „1836” ceļu gājējiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti