Rīta Panorāma

Nacionālajā teātrī pirmizrāde T. Treiņa veidotajam iestudējumam "Latvieši"

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu. Rīgas dome sniedz atbildes VARAM

Igeta Gaiķe aicina uz jubilejas koncertu "Duni un dari!"

Mūziķe un pedagoģe Igeta Gaiķe aicina uz savu jubilejas koncertu «Duni un dari!»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Mūziķes, vokālās pedagoģes un psihodrāmas speciālistes Igetas Gaiķes jubilejas koncerts "Duni un dari!" notiks 31. martā plkst. 16.00 deju studijā "Dzirnas", Lāčplēša ielā 106, Rīgā.

"Tā ir, ka visu šo laiku esmu strādājusi kā pedagogs. Mans talants ir atklāt citu talantus. Šī ir tā reize, kad gribas parādīt arī pašai sevi," Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" saka Igeta Gaiķe. "Dziedāšu to, kas manai sirdij šobrīd ir tuvs."

Jubilejas koncertā skanēs Igetas Gaiķes mūzika bērniem studijas "Tev un man" un "Dzirnu" audzēkņu izpildījumā, kā arī savulaik Eirovīzijas konkursam radītās dziesmas "Ogu", Prieka kora un “Stipro sievu” izpildījumā. Abi Igetas dēli – Kristaps Karps un Krišjānis Gaiķis koncertā uzstāsies grupu "Sunnyville", "Ogas" un Zvanu ansambļa "Primus" sastāvā. Igetas dziesmas "Dundari dandari" un "Dziesma par zvēriņiem" izdejos TDA "Teiksmiņa" audzēkņi. Koncertā pati Igeta izdziedās Bārtas garo saucienu, suitu "ē" un Vidzemes ganu gavilēšanas dziesmas.

Igeta Gaiķe dzimusi Liepājā, mācījusies Em.Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolas teorijas nodaļā, turpinot studijas Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) mūzikas pedagoģijas jomā, paralēli apgūst grupu psihoterapiju un psihodrāmu Latvijas Moreno institūtā. Savas spējas un talantu lielākoties ieguldījusi mūzikas un vokālās pedagoģijas laukā, apmācot neskaitāmus audzēkņus, sagatavojot tos dažāda mēroga konkursiem, festivāliem, koncertprogrammām.

1996. gadā dibinājusi un joprojām vada savu bērnu un jauniešu vokālo studiju "Tev un man". Igetas sarakstītās dziesmas studijai ir izdotas albumos "Igetas dziesmas" un "Puika un Niķis". Paralēli pedagoģes darbam Igeta pati realizējusies dažādos mūzikas projektos – mūziklos "Les Miserables" Ķīpsalas hallē un "Neglītais pīlēns" Liepājas teātrī.

Igeta bijusi Marijas Naumovas fona dziedātāja 2002. gadā Eirovīzijas dziesmu konkursā, vairākkārt piedalījusies nacionālajā Eirovīzijas dziesmu konkursā ar savām kompozīcijām, pati tās izpildot. Piedalījusies arī Latvijas šlāgeraptaujā, kurā atzinību ieguvusi dziesma "Pa rudenīgiem ceļiem".

Igeta Gaiķe vada arī brīvās gribas ansambli “Stiprās sievas”, kas sevi pirmoreiz pieteica mūzikas un mākslas festivāla “Bildes” vasaras nometnē 2013. gada vasarā, kad viņa piedāvāja “Bilžu” māksliniecēm dziedāt nometnes noslēguma koncertā. Pamazām interese par kopā dziedāšanu pieņēmās spēkā, un kolektīvs izveidojies par stabilu muzikālu apvienību. “Stipro sievu” repertuārā ir tautas mūzika, spēka dziesmas un latviešu komponistu dziesmas. “Stiprajās sievās” dzied kultūras darbinieces, mākslinieces, valsts ierēdnes un vienkārši mūziku mīlošas personības.

Šobrīd Igeta strādā arī Agra Daņiļēviča deju skolā "Dzirnas", apmācot dejotājus dziedātprasmē, spēlē etnoprieka grupā "Ogas", vada Prieka popkori un psihodrāmas grupas, meistarklases un seminārus, kā arī studē etnomuzikoloģiju JVLMA.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti