Kultūras ziņas

Ibsena "Meža pīle" Nacionālajā teātrī

Kultūras ziņas

Miris dziedātājs Ojārs Grinbergs

Dzintaros muzicēs Baiba un Lauma Skrides

Mūziķe Lauma Skride: Liels prieks atkal uzstāties Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Koncertu ciklā "Dzimuši Latvijā" sestdien, 23.aprīlī, atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē muzicēs izcilās mūziķes, māsas Baiba un Lauma Skrides. Pianiste Lauma Skride atzīst, ka viņai ir liels prieks atkal uzstāties Latvijā.

Ikreiz, tiekoties ar lieliskajām mūziķēm Skridēm, vienmēr nāk prātā trīs māsiņas Skrides, un tas milzīgais izaugsmes ceļš mūzikā līdz pasaules atzinībai.

"Mums tas viss no dzimšanas liekas tik dabiski. Uzstāšanās kopā un atsevišķi dziedot un spēlējot – tā ir mūsu ikdienas dzīve," teica Lauma Skride.

Jautāta, kas tiks spēlēts "Dzintaru koncertzālē", Lauma noteica: "Mēs spēlēsim to pašu programmu, ko vakar koncertā Briselē, būs interesanta programma. (..)"

Viņa pauž prieku, ka ar māsu, vijolnieci Baibu Skridi ir līdzīgas profesijas. "Tad vismaz koncertējot varam satikties," atzina Lauma.

Mūziķe atzīmē, kas viņas dzīve rit "raibi", ir daudz uzstāšanās un dzīve pašreizējā mītnes zemē Turcijā "ir kolorīta, interesanta".

Vaicāta, vai ir prātā kāda saņemta atzinība, Lauma noteica: "Jā, tā bija Bonnā saņemtā Bēthovena biedrības balva - Bēthovena gredzens, ko pasniedz jaunajiem māksliniekiem. Es to ilgi nēsāju, skaists gredzens."

Mūziķe atklāj, ka skatuve ir viņas dzīve. "Es nespēju iztēloties savu dzīvi bez skatuves (..). Man liels prieks būtu atkal [Latvijā], uzstāties šeit, bet instruments gan varētu būt labāks, ko piedāvāt māksliniekam. Žēl, ka nav labs instruments un jauna koncertzāle."

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti