Mūziķe Katrīna Gupalo laiž klajā dziesmu «Levitate»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Mūziķe Katrīna Gupalo publiskojusi dziesmu “Levitate”, kas ir viņas dziesmas “Svārki?” angļu versija. Mūziķes pārstāvji medijus informē, ka jaunās dziesmas vārdu autors Ojārs Ēriks Kalniņš iedvesmojies no līdzības starp Latvijas Valsts prezidenta Egila Levita uzvārdu un angļu vārdu "levitate" ("lidināties").

Mūziķe uzsver, ka kaut arī muzikāli abas dziesmas ir tuvas, to teksts un sajūtas atsķiras, tāpēc “Levitate” ir atšķirīga un neatkarīga dziesma.

““Levitate” ir ārkārtīgi romantiska, maiga un lidojoša kompozīcija, kas aicina atrauties no zemes un levitēt mīlestībā. Tā iedrošina nebaidīties izteikt savas vēlmes tieši un nepārprotami," teikts dziesmas pieteikumā. 

Teksta autors Ojārs Ēriks Kalniņš par dziesmas tapšanu: “Vārdi ir īpaši piemēroti Katrīnai – izaicinoši, provokatīvi un divdomīgi. Protams, nevar noliegt, ka atslēgas vārds – "levitate" – nejauši radās, kad, uzsākot darbu pie dziesmas, meklēju kaut ko āķīgu un pēkšņi ieraudzīju rakstu par Egilu Levitu. Tad viss bija skaidrs. Viss aizgāja tur, kur bija jāaiziet!”

Dziesma ierakstīta sadarbībā ar Aleksandru Volku «Wolk Recording Studios» ierakstu studijā. Ģitāras partiju iespēlējis Miķelis Vanags, basu – Kristiāns Kosītis, bungas – Mareks Logins.

Mūzikas video veidojis mākslinieks Jānis Raitums, operators – Jānis Romanovskis. Piedalās Elza Kronberga, Anna Estere Ziediņa, Kaiva Kumerova Polarda, Dženeta Putrinska, Anna Ruske, Zane Ezeriņa, Nellija Spūle, Ruta Millere, Aiga Rēdmane, Sanita Zaļmeža, Anda Zaremba, Kristena Šuca, Marta Kreicberga, Sandra Kauranena, Laura Kokoreviča, Justīne Mūrniece, Egita Eglīte, Elizabete Žerdočkina, Elza Rone-Sila, Dārta Ļaudaka, Līgas Libertes dejas teātra un «Vibe» deju studijas dejotājas, RTU (Rīgas Tehniskās universitātes) karsējmeitenes un horeogrāfe – Maija Sukute.

Tuvākie Katrīnas Gupalo koncerti: 21. martā Mālpils muižā, 22. martā Kocēnos, 25. aprīlī Haifā, Izraēlā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti