Rīta Panorāma

Krievijā turpinās protesti pret mobilizāciju

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Sestdien Rīgā norisināsies "Ukuleles diena"

Mūziķe Katrīna Dimanta aicina uz «Ukuleles dienu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Sestdien, 1. oktobrī, Tallinas ielas kvartāla "Angārā" norisināsies "Ukuleles diena", uz kuru aicina "Ukulele Rīga" un mūziķe Katrīna Dimanta.

"Ukulele ir maza izmēra četru stīgu instruments, kas vizuāli atgādina ģitāru. Tās izcelsmes vieta ir Portugāle, bet popularitāti instruments iemantojis Havaju salās. Sava parocīgā izmēra, vieglās uzbūves dēļ ukulele ir iecienīta gan iesācēju, gan profesionālu mūziķu vidū," pasākuma aprakstā norāda organizatori.

Sākot no pulksten 12.00 pasākumā "Ukuleles diena" varēs iepazīties ar instrumenta daudzveidību – tas tiek veidots no dažādiem kokiem, gan no plastmasas, ir akustiskas un elektriskas ukuleles, četrām un astoņām stīgām. Meistarklasēs, kuras paralēli vadīs trīs pedagogi, varēs iemācīties nospēlēt pirmos akordus, arī uzzināt, kā spēlēt instrumentu un vienlaicīgi dziedāt, un citus sev interesējošus jautājumus. Uz pasākumu var nākt ar saviem instrumentiem, bet ukuleles būs arī iespējams noīrēt, lai varētu iesaistīties aktivitātēs. Notiks arī ukuleles spēles priekšnesumi.

"Šī pasākuma mērķis ir sapulcināt domubiedrus, kuriem interesē ukuleles spēle," saka Katrīna Dimanta, kura pievakarē, ap pulksten 18.00, kopā ar pavadošo grupu klātesošos iepriecinās ar koncertu – izpildīs gan albuma "Krāsas"  dziesmas, gan citus skaņdarbus.

Pēc koncerta visi aicināti uz karaoke veida sadziedāšanos. "Lai labi pavadītu laiku, mums ir vajadzīgs būt kopā un sākt darīt, un ļauties pārsteigumam, kur šis muzikālais process mūs aizvedīs!" saka mūziķe.  Ieeja pasākumā bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti