Mūziķe Anta Eņģele par maksas koncertiem tiešsaistē: māksliniekiem nav jāubago

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ieilgstot ārkārtējai situācijai un pulcēšanās ierobežojumiem, arvien vairāk mākslinieku savu darbību pielāgo tiešsaistei – rīko koncertus un teātra izrādes internetā, tirgojot uz tiem biļetes līdzīgi kā klātienes pasākumos. “Tas ir izdzīvošanas jautājums,” saka dziesminiece Anta Eņģele, kura arī 1. maijā un 4. maijā rīko koncertus internetā.

1. maija vakarā skanēs dziesmas krievu valodā, bet pirmdien – latviešu komponistu darbi.

Anta Eņģele par maksas koncertiem tiešsaistē: māksliniekiem nav jāubago
00:00 / 00:49
Lejuplādēt

Anta Eņģele Latvijas Radio skaidro: “Šis nav labdarības koncerts, bet oficiāls koncerts, kur cilvēki nopērk biļetes, jo es uzskatu, ka māksliniekiem nav jāubago. Ir jābūt enerģijas apmaiņai, un vienkārši ir jāatrod veids, kā to darīt.

Par to pārliecinājos, kad [internetā] nodziedāju pāris dziesmas aiz gara laika un saņēmu milzīgu atsaucību ar lūgumiem dziedāt vēl un vēl. Sapratu, ka es taču varu arī normālu koncertu nodziedāt. Man nekad nav bijis tik lielas atsaucības! (..) Koncerts būs pieejams vēl līdz 30. augustam, un, atšķirībā no klātienes koncerta, uz to var nopirkt biļetes arī pēc tiešraides.”

KONTEKSTS:

Koncerti, izrādes un citi masu pasākumi Latvijā ir aizliegti kopš marta vidus, kad Covid-19 izplatības ierobežošanai nolemts Latvijā izsludināt ārkārtējo situāciju, kuru 7. aprīlī pagarināja vēl par mēnesi – līdz 12. maijam. Ārkārtējās situācijas laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu, tostarp attiecībā uz pulcēšanos.

Arvien vairāk mākslinieku savu darbību pielāgo tiešsaistei – internetā notiek ne tikai koncerti, bet arī tiešsaistes izrādes, savukārt ikvakara labdarības šovs “Dots devējam atdodas” ar dažādu mākslinieku piedalīšanos aicina atbalstīt kultūras nozarē strādājošos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti